24. september 2020
Det er noget helt særligt at opleve den gamle B&W dieselmotor fra 1932.
gallery icon

Se billedserie

Det er noget helt særligt at opleve den gamle B&W dieselmotor fra 1932.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vandet flyder i Torslunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vandet flyder i Torslunde
Vestegnen - 24. maj 2019 kl. 06:33
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vandværkets Dag fejres på Thorsbro Vandværk den 26. maj kl. 13.00-16.00. Der er gratis adgang på Allevej 25 i Torslunde.

I mere end 110 år har Københavns Vandforsyning pumpet vand til københavnerne fra de store vandresurser i Torslunde, Solhøj, Karlslunde og Taastrup gennem Thorsbro Vandværk.

Der er denne dag masser af oplevelsesmuligheder for både børn og voksne. Alene lyden fra den gamle B&W dieselmotor fra 1932 får hårene til at rejse sig. Damplokomobil, en svensk skærveknuser og gamle brandsprøjter er andre spændende elementer.

For børnene er der vand-løb - en skattejagt, hvor der skal leges med vand og svares på spørgsmål, der gør børnene klogere på Torsbro Vandværk og på vand i verden. Der trækkes lod om fine præmier blandt de rigtige besvarelser.

Både Hovedstadens Forsyningsselskab og Ishøj Forsyning vil gøre børn og voksne klogere på vand og præsenterer deres nyeste udstyr. Kroppedal Museum fortæller om arkæologiske udgravninger. Thorslunde-Ishøj Lokalhistoriske Forening viser livet i Torslunde gennem billeder og fortællinger - slægtsforskningseksperterne og billedscannere er også på plads.

Skulle man trænge til lidt mad og drikke står Tina's Pølser og Traktørstedet fra lokalhistorisk forening klar med specialiteter af enhver art. Underholdning skal det heller ikke skorte på. De glade musikanter fra PileMølle underholder hele dagen.

Hele programmet kan ses på www.thorsbrovand.dk

Har debatten om sexisme taget overhånd?