21. maj 2019
SUP-aktiviteter er for alle aldersgrupper.
gallery icon

Se billedserie

SUP-aktiviteter er for alle aldersgrupper.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vallensbæk bliver SUParadise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vallensbæk bliver SUParadise
Vestegnen - 07. november 2018 kl. 04:59
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fysisk og mental sundhed. Børn, unge og voksne. Nye fællesskaber. Grin og udfordringer.

Det nye SUParadise i Vallensbæk har det hele.

Nordeafondens »Kysten er klar«-pulje har netop sendt næsten 400.000 kroner efter et ambitiøst projekt i Vallensbæk.

Det går ud på, at Vallensbæk Kommune i samarbejde med Vallensbæk Kano- og Kajak Club og Vallensbæk Ungdomsskole vil udvikle og drive et SUParadise, som vil tilbyde attraktive Stand Up Paddle-aktiviteter for børn, unge og voksne, og være et samlingspunkt i Vallensbæk Havn og i Strandparken.

Stand Up Paddle - SUP - er en ny kystnær aktivitet, som er i stor vækst. Kort fortalt handler det om at stå på et surfboard og padle. SUP-boards kan blandt andet bruges til at padle ture langs kysten, konkurrere, sjov og hård fysisk træning, samt yoga.

Danner fællesskaber

- Jeg råbte et stort hurra, da jeg fik at vide, at vi havde fået penge til dette projekt, fortæller Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen.

- Vallensbæk Havn er et fyrtårn for os i Vallensbæk, og det er fedt, at vi med dette projekt får ekstra liv i havnen. Vi ønsker, at Vallensbæk Havn hele tiden udvikles og er fyldt med nutidige aktiviteter. Det er SUParadise et godt eksempel på, siger Henrik Rasmussen.

- SUParadise flugter fuldstændig med den strategi vi har i Vallensbæk Kommune. Det er et projekt, der bakker op om det frivillige arbejde i foreningerne, og som understøtter borgere, der har behov for en hjælpende hånd, tilføjer borgmester Henrik Rasmussen.

- Vi ønsker i Vallensbæk at bakke op om det sunde og det aktive liv. Det er netop tilfældet med Stand Up Paddle. Desuden danner SUP fællesskaber, hvor man på den gode måde kan grine sammen, når det går godt, og når man plasker i vandet, understreger Vallensbæks borgmester, som selv har prøvet Stand Up Paddle, og synes det er en sjov og udfordrende aktivitet.

SUP-aktiviteter henvender sig til både til børn, unge og voksne, og er en aktivitet, der kan tiltrække borgere fra Vallensbæk og omegn.

Vallensbæk Havn og Strandparken ligger godt i Køge Bugt med lavt vand, brede vidder og søer på indersiden af havnen. Dermed er der ideelle muligheder for SUP-aktiviteter, hvor man kan øve sig i rolige forhold på søerne, og så benytte havet, når der ønskes større udfordringer.

Sundhed og aktivitet

Der er startet en udvikling af Vallensbæk Havn og Strandparken, der indeholder blandt andet en havsvømmebane, en badeanstalt og en arkitektonisk udvikling.

På aktivitetssiden ønsker Vallensbæk at fremstå som et SUParadise, hvor unge og ældre mødes og deltager i forskellige SUP-aktiviteter.

Det er et særligt ønske, at man med SUParadise kan tiltrække nye målgrupper, herunder udsatte og motions-uvante borgere, som ikke umiddelbart har ressourcerne til at begynde på vandaktiviteter. Desuden er det også hensigten at benytte SUP-aktiviteterne som en del af kommunens sundhedsfremme- og rehabiliteringsindsats.

Der er lavet aftale om, at udvikle og drive Vallensbæk SUParadise i samarbejde med Vallensbæk Kano- og Kajak Club og Vallensbæk Ungdomsskole.

Desuden skal idrætskonsulenten og motionskonsulenten i Vallensbæk Kommune være en del af projektet.

idéen er at oprette begynder- og motionisthold for voksne og børn og unge. Aktiviteterne skal desuden integreres som en fast del af en række af de eksisterende tilbud til børn og unge, i ungdomsskolens program og skolernes idrætstilbud.

SUP er en meget alsidig aktivitet, som kan benyttes af alle aldersgrupper. Og det er målet at tiltrække også mindre ressourcestærke voksne og børn og unge. Anskaffelse af 25 SUP-boards vil det gøre det muligt at udbyde aktiviteten til borgere, der ikke har råd til selv at anskaffe sig et SUP-board, og vil være et væsentlig element i et styrket samarbejde mellem kommunens sundhedsafdeling, folkeskoler, ungdomsskolen og kajakklubben.