25. februar 2020
Der holdes tre års fødselsdag ved fem af Vestegnens Glemte Kæmper den 7. og 8. september i anledning af Vestegnens Kulturuge. Her er den ene af kæmperne, Teddy Venlig i Hakkemosen i Høje-Taastrup. Foto: Lisbeth Jansen
Der holdes tre års fødselsdag ved fem af Vestegnens Glemte Kæmper den 7. og 8. september i anledning af Vestegnens Kulturuge. Her er den ene af kæmperne, Teddy Venlig i Hakkemosen i Høje-Taastrup. Foto: Lisbeth Jansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vær med til kæmpers fødselsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vær med til kæmpers fødselsdag
Vestegnen - 20. august 2019 kl. 18:51
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I anledning af Vestegnens Kulturuge 2019 inviterer fem kommuner til fejring af Thomas Dambos fantastiske trækæmper, som blev bygget i forbindelse med Vestegnens Kulturuge 2016.

Der bliver fest, skattejagt og musik med børne-hiphop-gruppen HipSomHap, når »De seks glemte kæmper« bliver fejret.

Kæmperne, der blev bygget for tre år siden i forbindelse med Vestegnens Kulturuge 2016, har været et kæmpe tilløbsstykke - både blandt lokale og turister.

Oscar under Broen står i Ishøj, Bakke Top Trine i Hvidovre, Thomas på Bjerget i Albertslund, Teddy Venlig i Høje Taastrup, Lille Tilde i Vallensbæk og Sovende Louis i Rødovre.

Vestegnens Kulturuge foregår 6.-15. september og temaet er denne gang »Kæmperne Kalder«. I år deltager fem kommuner i kulturugen, nemlig Hvidovre, Ishøj, Albertslund, Høje Taastrup og Vallensbæk.

Hyldestsang og skattejagt
»Kæmpernes Fødselsdag« er navnet på arrangementet, som kommer til at foregå ved fem af de seks kæmper på Vestegnen. Børne-hiphop-gruppen HipSomHap har skrevet en sang om kæmperne, »Kæmperne kalder«, som man allerede nu kan finde på streamingtjenesterne.

Derudover vil HipSomHap optræde med flere af deres hits som »Av!«, »Hop Lidt Mer« og YouTube-hittet »Min Far«. Musikken henvender sig især til børn fra 6-12 år, men de yngste kan også være med.

Til skattejagten skal Kæmpernes Internationale Organisation for Store Komsammener (K.I.O.S.K) bruge børnenes hjælp, så det er meget vigtigt, at så mange børn som muligt kommer og er med, så gåden kan blive løst. Der vil være lidt at spise til alle arrangementerne. Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig.

Man kan læse mere om Kæmpernes Fødselsdag og se det fulde program for kulturugen på vestegnenskulturuge.dk eller på Vestegnens Kulturuges app.

Kæmpernes fødselsdag foregår
  • Høje-Taastrup: Lørdag den 7. september kl. 10-11.30 ved parkeringspladsen ved Hakkemosen. Skattejagt og morgenmad. HipSomHap kl. 10.
  • Albertslund: Lørdag den 7. september kl. 11.30-13.30 ved Høeghsbjerget, Kongsholmparken, Borgmester Hans Nielsens Vej, 2620 Albertslund. Skattejagt og frokostsnacks. Fællesspisning + HipSomHap på Forbrændingen i Albertslund kl. 18-20 (Spisebillet skal købes): Vognporten 11, 2620 Albertslund
  • Ishøj: Lørdag den 7. september kl. 13 – 14.30 i Ishøj Strandpark ved Ishøj Strand. Skattejagt og fødselsdagskage. HipSomHap kl. 13.
  • Hvidovre: Søndag den 8. september kl. 10 – 12 ved kæmpen »Bakke Top Trine« - Quark Naturcenter, Avedøre Tværvej 56, 2650 Hvidovre. Skattejagt og morgenbrød. HipSomHap kl. 10.
  • Vallensbæk: Søndag den 8. september kl. 11-14 ved kæmpen »Lille Tilde« i Vallensbæk Mose, Rendsagervej 5, 2625 Vallensbæk.Skattejagt og frokostsnacks. HipSomHap kl. 13
  • Læs mere om »De seks glemte kæmper« og hvor man finder dem på www.thomasdambo.dk.