16. november 2019
Vestegnens Politi gav mandag Rasmus Paludan fra partiet Stram Kurs forbud mod at demonstrere på Vestegnen. Politiet var mødt talstærkt frem for at dæmpe gemytterne.
gallery icon

Se billedserie

Vestegnens Politi gav mandag Rasmus Paludan fra partiet Stram Kurs forbud mod at demonstrere på Vestegnen. Politiet var mødt talstærkt frem for at dæmpe gemytterne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uro efter aflyst demonstration: Hold jer inden døre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uro efter aflyst demonstration: Hold jer inden døre
Opdateret 15. april 2019 kl. 18:41
Vestegnen - 15. april 2019 kl. 18:17
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag klokken 17.30 begyndte Vestegnens Politi at pille afspærringsstrimler ned ved parkeringspladsen over for Egelundskolen på Egelundsvej i Albertslund.

arrow Læs også: Se video og billeder: Beboer efter uro: Det var voldsomt

Politifolk i massevis, iført kampuniformer, satte sig ind i politibusser og mandskabsvogne. Og de mange interesserede begyndte så småt at gå eller køre hjem.

Vestegnens Politi havde givet Rasmus Paludan fra partiet Stram Kurs forbud mod at demonstrere på Vestegnen - og dette forbud gælder til tirsdag klokken 12. Politiet oplyser, at det sker af hensyn til den offentlige fred, og begrundes i »situationsbilledet i området«, som politiet udtrykker det.

Og at hele situationen var urolig ses af, at Vestegnens Politi og Hovedstadens Beredskab lige nu arbejder på højtryk i Egelundsvej-kvarteret. "Giv plads og efterkom vores anvisninger. Hold jer gerne indenfor," lyder det fra Vestegnens Politi.

Der har været meldinger om cintainerbrande i blandt andet Rosens Kvarter og lidt tidligere Kastaniens Kvarter.

Seneste melding fra Vestegnens Politi er, at der i kvarteret ved Egelundsvej aktuelt er flere brande i containere og affald på grund af uroligheder.

- Vi bruger gas mod uromagere. Træk væk fra området eller hold dig inden døre, lyder opfordringen fra politiet.

Det var annonceret, at Rasmus Paludans demonstration skulle starte klokken 16, og et stort antal tilskuere og interesserede havde taget opstilling ved den afspærrede p-plads. Samtidig var Vestegnens Politi meget massivt til stede i området.

I den modsatte ende af parkeringspladsen havde foreningen Black Lives Matter Denmark arrangeret en moddemonstration. Forkvinden for Black Lives Matter, Bwalya Sørensen, bor i området ved skolen.

Det hele foregik relativ roligt ved selve p-pladsen. Den eneste hændelse var, da en gruppe unge mænd blev »lagt ned« af politiet - angiveligt fordi de havde affyret kanonslag, men det har politiet endnu ikke bekræftet.

Tilskuerne kom fra nær og fjern. Flere beboere, som Vestegnen talte med, rystede på hovedet, og holdningen var ret klar: Det kan ikke være meningen, at politiet skal bruge så mange ressourcer.

- Tænk hvad man kunne gøre for alle de penge, lød det fra en, der pegede over mod Egelundskolen på den modsatte side af vejen.

arrow To er fængslet efter ballade i Albertslund
16. april 2019 kl. 12:58 Opdateret: kl. 13:00
arrow Brandfolk tog ud til 35 brande og ti brændte biler under uro
16. april 2019 kl. 08:09 Opdateret: kl. 08:45
arrow Opdateret: Otte anholdt ved Paludan-uroligheder
16. april 2019 kl. 00:10 Opdateret: kl. 05:54