12. juni 2021
En 28-årig mand er dømt for at køre for tæt og for hurtigt på Motorring 3 ved Brøndby. Arkivfoto: Thomas Olsen
En 28-årig mand er dømt for at køre for tæt og for hurtigt på Motorring 3 ved Brøndby. Arkivfoto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ups: Kørte for tæt og for hurtigt: Så skete dette

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ups: Kørte for tæt og for hurtigt: Så skete dette
Vestegnen - 06. maj 2021 kl. 06:51
Af Peter Erlitz

Klokken var 8.20 en morgen i april 2019. Trafikken var som altid tæt på Motorring 3 ved Brøndby.

Blandt trafikanterne i nordlig retning var en 28-årig mand. Han lå i den yderste vognbane, og ville gerne forbi en forankørende bil. Han kørte tæt op bag den forankørende bil for at presse den til at skifte vognbane. Det lykkedes også, og den 28-årige accelererede derefter kraftigt op og kørte forbi.

Hvad den 28-årige ikke var klar over, var at en patruljebil fra Vestegnens Politi var blandt trafikanterne denne morgen på Motorring 3. Politibetjentene observerede det hele, kørte efter den 28-årige og fik ham stoppet.

Forleden havnede sagen i Retten i Glostrup, hvor den 28-årige blev dømt.

- Vi har formentlig alle oplevet det - at blive presset bagfra på motorvejen, hvilket er både ubehageligt, farligt og strafbart, lyder det fra anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi.

Den 28-årige mand blev dømt for, over en strækning på 420 meter, hvor hastigheden lå på 112 kilometer i timen, at have kørt alt for tæt på den forankørende bil. Afstanden var på bare 12,44 meter. Dermed havde det ikke været muligt at reagere, hvis noget uventet var sket. Den 28-årige blev også dømt for efterfølgende at have sat farten op, da den forankørende trak ind. Hastigheden blev målt til 152 kilometer i timen.

Retten i Glostrup idømte den 28-årige en betinget frakendelse af kørekortet, et klip i kørekortet, og en bøde på 6.000 kroner. Den betingede frakendelse af kørekortet betyder, at den 28-årige beholder kørekortet, men skal op til en fornyet køreprøve.

Den 28-årige mand erkendte i øvrigt sin adfærd på motorvejen og modtog dommen.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM