14. april 2021
Cecilia Vanman kan opleves på Rødovrekanalen søndag den 28. februar kl. 14.
Cecilia Vanman kan opleves på Rødovrekanalen søndag den 28. februar kl. 14.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unik rejse på Rødovrekanalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unik rejse på Rødovrekanalen
Vestegnen - 24. februar 2021 kl. 12:31

Coronarestriktionerne har lukket ned for foredrag i traditionelt format. Lokalradioen Rødovrekanalen sørger dog for, at man kan opleve spændende foredrag hver for sig.

- Det er en sand fornøjelse at tage foredragspublikum med bag scenen på ekspeditioner langt ude i verden, og jeg glæder mig rigtig meget til at gøre det over lokalradioen RødovreKanalen 105,9 MHz. Forhåbentlig vil min fortælling tage lytteren med på helt unik rejse og helt tæt på den arktiske natur - og i en tid hvor en virus begrænser os, kan radioen i den forbindelse noget helt særligt.

Det siger eventyrer, fotojournalist og havpattedyrbiolog Cecilia Vanman om det radioforedrag, hun skal holde søndag den 28. februar kl. 14.00.

Udover at være medlem af Kvindelige Eventyrere, er Cecilia Vanman den første danske kvinde, der er blevet optaget som »Fellow« i Explorers Club, verdens mest prestigefyldte klub for opdagelsesrejsende og eventyrere og hun er den første dansker, der har krydset Nordvestpassagen på tre forskellige ekspeditioner. Så hvis ikke hun kan fortælle om livet i de koldeste egne, hvem kan så?

Før corona holdt hun flere foredrag om måneden landet over, i forsamlingshuse, i kirker og aftenskoler, ja alle de steder, hvor folk er glade for at komme og høre et levende foredrag. Med et forsamlingsforbud på fem personer er det ikke muligt lige nu.

Derfor har AOF i Rødovre og lokalradioen RødovreKanalen 105,9 MHz valgt at holde en række foredrag i lokalradioen på søndag eftermiddage kl. 14.00.

Radioen kan høres på 105,9 MHz i store dele af Hovedstadsområdet, fortæller Ole Mathiasen, der er formand for lokalradioen, og hvis man bor et sted på Vestegnen, hvor signalet ikke går tydeligt igennem, kan udsendelserne høres live via hjemmesiden www.Rødovrekanalen.dk

- Vi ved, der er mange tusinde i Vestegnskommunerne, som plejer at gå til et eller måske flere foredrag på en måned, og det er for at imødekomme det ønske i en tid med pandemi, vi har valgt at bruge radiomediet til foredrag, siger Ole Mathiasen.

- Vi håber og tror, at de mange, der sidder alene hjemme i denne tid, og måske fra tid til anden føler sig lidt ensomme, kan have glæde af sidde foran deres radioen og lytte til en god fortælling, tilføjer han.

Cecilia Vanman lover at tage lytterne med på en fortælling fra et unikt arbejdsliv som ekspeditionsleder og havpattedyrbiolog ved iskanten i Antarktis. På en jagt efter hvalrosser, hvid- og narhvaler ved 76nde breddegrad i Canada, i fodspor på legendariske opdagelsesrejsende, og gennem kolde og udfordrende storme blandt isbjørne og overvældende natur i den arktiske ødemark.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?