19. januar 2020
En 54-årig mand fra Rødovre er idømt et års ubetinget fængsel for at sexkrænke syv piger på nettet.
En 54-årig mand fra Rødovre er idømt et års ubetinget fængsel for at sexkrænke syv piger på nettet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge piger krænket på nettet: Skal et år i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge piger krænket på nettet: Skal et år i fængsel
Opdateret 20. maj 2019 kl. 16:53
Vestegnen - 20. maj 2019 kl. 16:31
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Retten i Glostrup har mandag sendt en 54-årig mand fra Rødovre i fængsel i et år for at »groome« og blufærdighedskrænke syv piger mellem 13 og 16 år. Den 54-årige mand ankede dommen på stedet.

Ifølge anklagen opbyggede den midaldrende mand et tillids- eller kæresteforhold til syv piger mellem 13 og 16 år på kommunikationsmediet Skype, hvor han med en falsk profil udgav sig for at være en ung mand.

Over tid i løbet af 2016 lokkede han pigerne til at vise sig for ham via webcam i meget private blufærdighedskrænkende situationer mindst 70 gange - heraf optog og gemte han mindst 20 film med krænkelserne.

En af pigerne truede han til at klæde sig af på webcam, ellers ville han sende intime fotos af hende til hendes venner og til politiet.

Vestegnens Politi kom ind i sagen, da en af pigerne og hendes forældre i september 2016 gik til politiet. Efterforskningen pegede mod den 54-årige mand i Rødovre, og politiet foretog i begyndelsen af 2017 en ransagning af hans hjem. Der har været tale om en ganske omfattende efterforskning, og det er igennem den, at politiet har fundet frem til de øvrige piger.

Retten dømte manden for blufærdighedskrænkelserne, for ulovlig tvang og for at ville udbrede de 20 film til andre, selvom efterforskningen ikke har godtgjort, at det rent faktisk skete. Han blev desuden dømt for at besidde 298 fotos og 456 film med seksuelle krænkelser af børn.

- Der er tale om en grov forbrydelse, hvor en voksen - en såkaldt »groomer« - opbygger tillid til børn og unge for at udnytte dem. Det er vigtigt, at man som barn og forælder er skeptisk overfor nye, ukendte venner på nettet - og siger nej, hvis nogen beder om nøgenbilleder eller film med seksuel aktivitet, siger anklager Niclas Trolle Klötzl fra Vestegnens Politi.

Retten idømte den førhen ustraffede mand et års ubetinget fængsel, forbud mod at kontakte børn under 18 år, erstatning på 75.000 kroner til ofrene og konfiskation af computere.

Den 54-årige mand ankede dommen. Han nægter ulovlig tvang, og han nægter at have optaget film med henblik på videredeling. I en række forhold har han erkendt de faktiske omstændigheder. Nu bliver det altså Østre Landsret, der kommer til at afgøre sagen endeligt.

Den 54-årige mand har ikke været varetægtsfængslet under sagen.