25. september 2020
Arbejdet med at formulere Brøndbys strategi frem mod 2030 er i fuld gang. Senest er kommunens 8. klasser blevet spurgt om, hvad de synes er vigtigt de næste 10 år i Brøndby Kommune.
gallery icon

Se billedserie

Arbejdet med at formulere Brøndbys strategi frem mod 2030 er i fuld gang. Senest er kommunens 8. klasser blevet spurgt om, hvad de synes er vigtigt de næste 10 år i Brøndby Kommune.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge former kommunens fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge former kommunens fremtid
Vestegnen - 19. januar 2020 kl. 19:37

Hvad er vigtigt de næste 10 år i Brøndby?

Sådan lød spørgsmålet til kommunens 8. klasser.

I løbet af 2020 ligger Brøndby Kommunes første samlede vision og strategi klar. Den vil pege frem mod de områder, kommunen skal have særligt fokus på det næste årti. Men inden det kommer så vidt, bliver både borgere, medarbejdere og eksterne aktører inddraget.

Senest er også byens unge blevet spurgt om, hvad de synes er vigtigt at sætte politisk fokus på frem mod 2030. Det skete forleden på den årlige demokratidag for Brøndbys 8. klasser i Kulturhuset Brønden.

Der var mange gode ideer fra 8. klasserne om, hvordan fremtidens Brøndby skal udvikle sig og de fordelte sig bredt på alle de fem fokusområder, politikerne har fastlagt. Ikke mindst natur og klima optog de unge meget.

- Jeg synes, der skal være flere skovområder i Brøndby. Hvis man har dyr, kan man gå ture der og man kan komme ud med familien, lød det fx fra Loui, 8.D, Brøndbyvester Skole, der blev bakket op af mange andre elever, der synes, der skal plantes flere træer i kommunen.

Bedre og mere affaldsindsamling og sortering var også en højdespringer.

- Jeg synes, der skal mere fokus på, at vi sorterer og genbruger affald. Det vil være godt med en kampagne, hvor frivillige kan tilmelde sig. Jeg prøver selv at blive bedre til at sortere og skolerne er også fokuserede på det, sagde Melanie, 8.B, Brøndbyøster Skole.

Der var også mange, der gerne vil have mere bevægelse i skolen, flere studieboliger og flere legepladser. Alle input er blevet noteret og indgår i det videre arbejde med Brøndbys strategi for 2030. Det forventes, at en endelig strategi kan politisk vedtages i løbet af foråret 2020.

Politikerne har lagt sig fast på fem fokusområder for Brøndbys strategi 2030.

Det er flere i uddannelse og beskæftigelse, større variation i natur og grønne områder, mere idræt, sport og bevægelse hele livet, mere varierede boligformer og en mere klimavenlig kommune.

Har debatten om sexisme taget overhånd?