17. december 2018
17-årige må gerne køre bil, hvis de har taget kørekort og har en »lovlig« ledsager med. Det var ikke tilfældet, da politiet søndag standsede en 17-årige ung mand.
17-årige må gerne køre bil, hvis de har taget kørekort og har en »lovlig« ledsager med. Det var ikke tilfældet, da politiet søndag standsede en 17-årige ung mand.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ung bilist uden lovlig ledsager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ung bilist uden lovlig ledsager
Vestegnen - 14. maj 2018 kl. 10:37
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag eftermiddag blev en 17-årig ung mand standset på Mosede Landevej af en patrulje fra Midt- og Vestsjællands Politi, efter politiet forinden havde modtaget flere anmeldelser om hasarderet kørsel på Køge Bugt-motorvejen.

Det viste sig, at den 17-årige fører af bilen havde kørekort, men ingen af de øvrige tre i bilen opfyldte kriterierne for at være ledsager for den unge bilist.

Reglerne er, at det kan tillades, at en 17-årig kører bil, hvis vedkommende har bestået køreprøve og har en ledsager, der skal være mindst 30 år, haft kørekort i 10 år til personbil og må ikke have været frakendt førerretten betinget eller ubetinget de sidste 10 år.

Ledsageren skal medbringe sit kørekort, og han eller hun skal sidde på højre forsæde under kørslen.

I 2017 og 2018 har Midt- og Vestsjællands Politi haft fire sager, hvor 17-årige med kørekort har kørt uden at have en »lovlig« ledsager med i bilen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk