15. juli 2019
I Hvidovre Kommune har man udpeget 16 områder med mulighed for boligbyggeri.
I Hvidovre Kommune har man udpeget 16 områder med mulighed for boligbyggeri.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udpeger områder til nye boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udpeger områder til nye boliger
Vestegnen - 11. marts 2019 kl. 16:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kommunalbestyrelsen i Hvidovre ønsker at sikre boliger til både unge, børnefamilier, seniorer og ældre i fremtidens Hvidovre, og har nu udpeget 16 områder til mulig udvikling med nye boliger.

Ved starten af 2019 vedtog kommunalbestyrelsen en boligpolitik for Hvidovre Kommune, som skal være med til at sikre, at udbuddet af boliger i Hvidovre matcher fremtidens behov.

I kølvandet på politikken er der nu udpeget 16 områder i Hvidovre, hvor der inden for en årrække muligvis vil kunne opføres nye boliger.

I første omgang betyder beslutningen, at kommunens administration har fået mandat til at foretage en grundig undersøgelse af udviklingsmulighederne for hvert af områderne, hvoraf nogle i forvejen ligger inden for de såkaldte fortætningsområder, som er angivet i kommuneplanen fra 2016. Det gælder blandt andet arealer ved Rødovre, Friheden og Åmarken stationer, Rebæk Søpark og Hvidovre Bymidte. Fx er nye boliger en del af helhedsplanen for bymidten, ligesom der allerede er vedtaget en ny lokalplan for Frihedens Butikscenter, hvor nye boliger indgår. Og mulighederne for at bygge nye boliger på Hvidovrevejens Butikstorv, Svend Aagesens Allé 10 og Immerkær 42 er ved at blive undersøgt.

De nye arealer, som er med på listen over mulige byudviklingsområder, er Tårnfalkevej, Gungevej/Høvedstensvej og kommunens materielgård, der alle er nævnt i budgetaftalen mellem Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Hvidovrelisten som industriområder, der over tid bør omdannes til boligområder. Arealer ved Stevnsbogård i Avedøre - ligeledes nævnt i budgetaftalen - er også udpeget som et område, der kan give plads til nye boliger.

Derudover er Hvidovrevej/Kløverprisvej, Hvidovrevej 80, Frelsens Hærs grund på Catherine Booths Vej 18, Cirkusgrunden ved Avedøre Station og forpladsen ved Frihedens Station med på listen over mulige områder for enten etagebyggeri med familie-, ungdoms- og ældreboliger, parcel- eller rækkehuse.

- Det er vigtigt for udviklingen af vores by, at vi nu har fået udpeget disse områder. Det giver os god mulighed for at se på potentialer og udfordringer i det enkelte område og for at få en god dialog med både beboere og virksomheder, grundejere og naboer, siger Hvidovres borgmester Helle Adelborg.

- For nogle af områderne gælder det, at udviklingen allerede er i gang, men i andre tilfælde har vi det lange lys på, og der kan gå både 8, 12 eller flere år, før vi overhovedet kan begynde at tale om mulige konkrete byggeprojekter, tilføjer Helle Adelborg.

Hun understreger, at arbejdet med udviklingen af områderne vil følge kommunens almindelige procedurer og processer, og at borgerne vil blive hørt blandt andet i forbindelse med ændringer i kommuneplan og nye lokalplaner.

Den samlede liste over de 16 udpegede områder ser sådan ud:

- Hvidovrevejens Butikstorv.
- Frihedens Stationsområde.

- Svend Aagesens Allé 10.
- Hvidovrevej/Kløverprisvej.

- Hvidovrevej 80.
- Stevnsbogård.

- Frelsens Hærs grund på Catherine Booths Vej 18.

- Rebæk Søpark Center.
- Immerkær 42.

- Græsplænen ved Rebæk Søpark.
- Åmarkens Stations P-arealer.

- Lastbilsparkeringspladsen ved Avedøre Havnevej/Rebæk Søpark.

- Erhvervsområdet ved Tårnfalkevej.

- Cirkusgrunden ved Avedøre Station.

- Erhvervsområdet ved Gungevej.

- Kommunens materielgård på Høvedstensvej 19.