24. maj 2019
Kristine og Ea har brugt mange timer på at igangsætte og koordinere.
Kristine og Ea har brugt mange timer på at igangsætte og koordinere.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uddannelse på standby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uddannelse på standby
Vestegnen - 08. november 2018 kl. 10:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag den 7. november valgte flere end 140 elever fra Next Albertslund Gymnasium at forlade gymnasiet for en enkelt dag. Dagen blev i stedet brugt til at hjælpe andre, som har sværere vilkår end unge på Vestegnen.

Operation Dagsværk, eller blot OD, støtter i år unge i Grønland, og målet er at forme et projekt, som vil styrke trivsel og velvære hos de grønlandske unge. Organisationerne bag årets OD har blandt andet udviklet et uddannelsesforløb i socialt entreprenørskab, kaldet Sprint. På dagsværkdagen har elever fra de danske og grønlandske ungdomsuddannelser og grundskoler arbejdet for at styrke de unge grønlænderes tro på sig selv og kickstarte deres indre handlekraft.

De godt 140 elever fra Albertslund Gymnasium, som deltog i årets Operation Dagsværk, har samlet over 49.000 kroner ind til det gode formål ved selv at arbejde for andre.

Til at igangsætte og koordinere indsatsen på Albertslund Gymnasium, har blandt andre Kristine og Ea - der begge går i 3.g og er medlemmer af elevrådet - brugt en stor del af deres fritid de seneste uger på at hjælpe deres kammerater på Albertslund Gymnasium med af finde jobs og tilmelde sig.

Begge piger er enige om, at indsatsen har været stor, men det hele værd.

- Tre gange så mange deltog i år i forhold til sidste år. Ambitionen for næste år bør være, at mindst halvdelen af skolen deltager aktivt i Operation Dagsværk, siger Ea.

Kristine supplerer:
- Særligt 1.g'erne og 2. g'erne var gode i år, så det tegner godt for de næste år.