24. januar 2021
Ishøj har altid en plads på vores uddannelseslandkort, siger Ole Heinager, direktør i Next Uddannelse.
gallery icon

Se billedserie

Ishøj har altid en plads på vores uddannelseslandkort, siger Ole Heinager, direktør i Next Uddannelse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uddannelse for unge: Rykker sammen og investerer millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uddannelse for unge: Rykker sammen og investerer millioner
Vestegnen - 10. februar 2019 kl. 11:35
Af Peter Erlitz

Next Uddannelse samler sine uddannelser i Ishøj på én adresse. Der skal investeres et større millionbeløb i renoveringer og ny indretning.

arrow Læs også: Kommune i millionhandel: - En investering i fremtidens velfærd

- Vi vil hellere bruge penge på et shiny campus, med gode lærerkræfter og opdateret udstyr, og desuden rammer for et godt og moderne ungdoms- og studiemiljø, frem for at bruge penge på to nedslidte og halvtomme bygninger.

Sådan sammenfatter Ole Heinager, direktør i Next Uddannelse, beslutningen om at sælge ejendommen på Vejlebrovej 45 i Ishøj til kommunen, for i stedet at rykke alle uddannelser til bygningen på Vejlebrovej 65, hvor Sydkysten Gymnasium er i dag.

Ole Heinager understreger, at der ikke er nogen som helst intentioner om at afvikle uddannelser i Ishøj. Tværtimod.

- Vi investerer et tocifret millionbeløb, så vi i Ishøj skaber en »byskole« for unge, der skal indeholde både en indgang til erhvervsuddannelserne, og de tre gymnasie-retninger stx, htx og hhx. Jeg synes vi på denne måde styrker ungdomsuddannelserne i Ishøj, siger Ole Heinager.

Færre elever

Erhvervsuddannelserne har hidtil været samlet i bygningen på Vejlebrovej 45, men en række forhold har betydet, at der i det daglige er betydeligt færre elever end tidligere.

Dels er skoletiden på erhvervsuddannelserne sat ned. Dels er der indført adgangskrav til erhvervsuddannelserne. Og dels er der på en række erhvervsuddannelser indført kvoteordninger i forhold til praktik- og jobmuligheder. Sidstnævnte kommer til at ramme blandt andet beklædningshåndværkerne, som har fyldt en hel del i Ishøj.

Samtidig har elevtallet på Sydkysten Gymnasium været vigende.

Derfor står man i Ishøj med nogle kvadratmeter, som ikke udnyttes optimalt - og som koster penge.

- Den vigtigste ressource i ungdomsuddannelserne er lærerne, og det er hér, vi nødigst vil spare. Det er også vigtigt, at udstyr og tekniske forhold er gode og opdaterede. Så er der bygningerne tilbage, og det er så her, vi har valgt at sætte ind. Vi havde simpelthen alt for mange tomme kvadratmeter i Ishøj, Samtidig er Next løbende blevet mødt af krav fra staten om effektiviseringer og besparelser. forklarer direktør Ole Heinager

Flytning i gang

Med salget af den gamle tekniske skole til Ishøj Kommune, får Next Uddannelse frigivet et større millionbeløb, og en stor del investeres i bygningen på Vejlebrovej 65. Her skal der blandt andet indrettes et helt nyt café-område i stueetagen, og der skal også indrettes nye, åbne værksteds- og teknologilokaler, som kan benyttes af både erhvervsuddannelserne og gymnasieeleverne.

Det er også tanken, at den store atriumgård og udendørs-arealerne skal have en makeover.

I Ishøj vil de unge kunne få en introduktion til erhvervsuddannelserne - det såkaldte Grundforløb 1. Når de så har valgt, hvad de gerne vil - fx tømrer - så skal de videre til en anden skole, hvor der er et stærkt fagligt miljø omkring uddannelsen. Af samme årsag rykker tømreruddannelsen, som ellers var åbnet i Ishøj, fremover til Next i Glostrup eller Rødovre.

Det vil dog fortsat være muligt at tage Grundforløb 2 i Ishøj for elektrikere og smede, og også eux business, hvor eleven bliver både faglært og student, forbliver i Ishøj.

En række nye uddannelser vil i øvrigt komme til Ishøj. Det er uddannelser målrettet arbejde i industrien - blandt andet industriteknikere og procesoperatører. Det er et område i vækst, og uddannelser med rigtig gode jobmuligheder.

Der er allerede gang i flytningen fra nummer 45 til nummer 65.

Ishøj 10. klasse samt elektrikeruddannelsen er flyttet - mens tømreruddannelsen er flyttet til Glostrup.

Det er planen, at sammenflytningen i bygningen på Vejlebrovej 65 er fuldført i sommeren 2020, når ombygninger og renoveringer er gennemført.

- I samarbejde med Ishøj Kommune har vi fået mulighed for at lave en glidende overgang, og det er vi glade for, siger direktør Ole Heinager.

Ishøj er ikke det eneste sted på Vestegnen, hvor man investerer i disse år. Lige nu er der gang i byggeriet af et nyt gymnasium i Albertslund.

arrow Køber stor grund: Gør klar til nyt bycentrum
20. december 2018 kl. 13:28 Opdateret: kl. 13:28
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?