20. november 2018
En 34-årig kvinde fra Ishøj har fået en bøde på 1.000 kroner, fordi hun overtrådte navneloven: Hendes tvillinger var ikke navngivet seks måneder efter fødslen.
En 34-årig kvinde fra Ishøj har fået en bøde på 1.000 kroner, fordi hun overtrådte navneloven: Hendes tvillinger var ikke navngivet seks måneder efter fødslen.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tvillinger uden navne: Mor får bøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tvillinger uden navne: Mor får bøde
Vestegnen - 08. februar 2018 kl. 20:32
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 34-årig mor fra Ishøj er i torsdag i Retten i Glostrup blevet idømt en bøde på 1.000 kroner. Det skete, fordi hun ikke i tide fik givet sine tvillinger navne.

Senest seks måneder efter fødslen, skal børn navngives - og det skete ikke for tvillingerne i Ishøj. Moderen blev rykket af myndighederne, men da det endte uden resultat, endte sagen hos Vestegnens Politi, hvor anklagemyndigheden rejste tiltale mod den 34-årige mor.

Torsdag blev sagen så behandlet i Retten i Glostrup, der idømte moderen en bøde på 1.000 kroner. Hun var ikke selv til stede i retten, så der kom ikke nogen forklaring på, hvorfor det havde taget så længe at navngive tvillingerne. Der var tale om en såkaldt udeblivelsesdom, og moderen har nu mulighed for at få genoptaget sagen, hvis hun ønsker det.

Hun nåede dog at sætte navne på tvillingerne inden torsdagens retsmøde, så hun undgik tvangsbøder, der ellers kan gives, indtil indtil et forhold er bragt i orden.

Tvillingerne er i dag lidt over et år gamle.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk