24. maj 2019
Vestegnens Politi har haft masser af opgaver i forbindelse med de træf, som Striben Ishøj afholder.
Vestegnens Politi har haft masser af opgaver i forbindelse med de træf, som Striben Ishøj afholder.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tusindvis til afslutning på Striben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tusindvis til afslutning på Striben
Vestegnen - 23. oktober 2018 kl. 07:06
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Omkring 2-2.500 biler og cirka 5.000 personer deltog lørdag aften i sæsonafslutningen på Striben Ishøj.

Striben Ishøj er en tilbagevendende serie af arrangementer fredage og lørdage i sommerperioden, hvor bilinteresserede mødes på en p-plads ved Industridalen i Ishøj for at snakke biler og hygge.

Arrangementerne er ikke gået upåtalt hen. Beboere i Ishøj har klaget over larm, over kørsel til og fra træffene, og at grupper af bilentusiaster har blokeret fx tankstationer. For Vestegnens Politi har udfordringen blandt andet været at holde øje med farten til og fra - og desuden skride ind, hvis der blev kørt race forskellige steder på Vestegnen, særligt i industriområder.

- Som udgangspunkt er det helt almindelige mennesker, der deltager i disse træf, fordi de har en fælles interesse for biler. Vi vil dog ikke have, at kørslen til og fra disse træf medfører ulovligheder. Hvis der bliver kørt for stærkt, så har det betydning for både trafiksikkerheden, og støjgener for beboere i nærheden, siger politikommissær Kim Madsen fra Vestegnens Politis færdselssektion.

- Vores strategi i denne sæson har været at slå ned på farten til og fra træffene. Det har betydet, at mange har mistet kørekortet, fortæller politikommissær Kim Madsen.

Netop denne kendsgerning har lagt en dæmper på tingene, er vurderingen hos politiet.

Det har også været et velkendt billede, at nogle biler tager ud i forskellige erhvervsområder for at køre egentligt streetrace. Så sent som i weekenden var politiet i aktion på Baldersbuen i Hedehusene, men også erhvervsområder i Ishøj, Høje-Taastrup, Glostrup og Avedøre. Der er ofte tale om race, som kan flytte sig rundt og arrangeres ret spontant.

Også her har politiets indsats betydet, at disse aktiviteter er dæmpet - i hvert fald på Vestegnen.

I den forløbne weekend var Vestegnens Politi også til stede, og blandt andet fik to personer frakendt kørekortet ubetinget. Alene lørdag, hvor der var afslutning, havde politiet 43 sager af forskellig karakter. Det var betinget frakendelse af kørekortet, klip, narkokørsel o.lign.

Afslutningen på Striben Ishøjs træf i år har i øvrigt givet anledning til en intern diskussion. Striben Ishøj mener, at politiets indsats lørdag aften skabte en kaotisk og trykket stemning blandt de mange deltagere. Andre mener, at Striben Ishøj selv opfordrede til at samles omkring politiet og buhe af dem. »Det er jo ikke politiet der skaber den dårlige stemning. Men folk derude. Det er ikke politiet der står og råber buh, eller går ud på vejen lige pludselig,« lyder det i en af kommentarerne på Striben Ishøjs Facebookside.