17. januar 2021
Vestegnens Politi var massivt til stede efter et knivstikkeri på Ishøj Strandvej søndag aften. Foto: Brand-Ishoj.dk/Michael Rosengaard
gallery icon

Se billedserie

Vestegnens Politi var massivt til stede efter et knivstikkeri på Ishøj Strandvej søndag aften. Foto: Brand-Ishoj.dk/Michael Rosengaard
Foto: Brand-Ishoj.dk/Michael Rosengaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre mænd er nu fængslet for drabsforsøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre mænd er nu fængslet for drabsforsøg
Vestegnen - 27. juli 2020 kl. 14:20
Af Peter Erlitz

Tre mænd i alderen fra 20 til 30 år er blevet sigtet for drabsforsøg, efter en dramatisk hændelse søndag aften på Ishøj Strandvej.

arrow Læs også: Cyklist kan være vigtigt vidne til knivstikkeri

De tre mænd blev mandag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup. Alle tre nægter sig skyldige og ønskede ikke at udtale sig i retten.

Retten i Glostrup bestemte dog, at de tre mænd skal varetægtsfængsles i foreløbig fire uger.

De tre mænd blev anholdt i løbet af søndag aften, kom det frem i grundlovsforhøret.

Ifølge politi og anklagemyndighed på Vestegnen, skete drabsforsøget cirka klokken 19.35 omkring Ishøj Strandvej 67.

En 19-årig mand blev stukket med kniv og slået i hovedet med en genstand, og en 30-årig mand blev påkørt med en bil. Den ene af de forurettede var i livsfare, lød det i sigtelsen.

Begge ofre er fortsat indlagt på hospital til behandling.

Vestegnens Politi har blandt andet indbragt to biler til undersøgelser.

Det kom i retten også frem, at der sandsynligvis er tale om en hændelse i det kriminelle miljø.

- Nu fortsætter efterforskningen, som aktuelt indikerer, at hændelsen udspringer af personlige uoverensstemmelser mellem personer med relation til et kriminelt miljø. Hændelsen kan have sammenhæng med en anden voldsepisode kort forinden i Hundige - men det skal vores videre efterforskning afdække nærmere, siger vicepolitiinspektør Peter Malmose fra Vestegnens Politi.

Han tilføjer, at Vestegnens Politi er i tæt kontakt med Midt- og Vestsjællands Politi, som efterforsker hændelsen i Hundige Havn.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, og der blev desuden nedlagt navneforbud. Det skyldtes blandt andet hensynet til efterforskningen hos Vestegnens Politi, og at der muligvis kan være medgerningsmænd på fri fod.

Var massivt til stede

Vestegnens Politi var søndag aften og nat massivt til stede i forbindelse med hændelsen på Ishøj Strandvej, og det samme var Midt- og Vestsjællands Politi i Hundige Havn.

På Ishøj Strandvej var der flere ambulancer og politibiler.

Vestegnens Politi oplyste, at der havde været et knivstikkeri på Ishøj Strandvej.

Vestegnens Politi havde afspærret Ishøj Strandvej på strækningen mellem Ishøj Stationsvej og Vejleåvej. Omkring klokken 00.30 natten til mandag blev vejen åbnet igen.

En bil, der har skader på fronten, og hvor flere ruder er smadret, havde politiets opmærksomhed. Umiddelbart tydede det ikke på et "almindeligt" færdselsuheld.

Også knivstik i Hundige

Midt- og Vestsjællands Politi meldte også søndag aften ud, at der havde været et knivstikkeri på Hundige Havn, der ikke ligger langt fra gerningsstedet på Ishøj Strandvej.

Her blev én person stukket med kniv, og vedkommende er ikke i livsfare, siger Henrik Olesen, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi, natten til mandag til Ritzau. Der er tale om en 31-årig mand.

Politiet fik anmeldelsen klokken 19.30.

Også i denne sag er der sket anholdelser. Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at tre mænd fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde mandag klokken 15.00.

Her vil en mand på 18 år samt to mænd på 19 og 30 år (disse to in absentia) fremstilles som mistænkte for deres roller i knivoverfaldet på den 31-årige mand i Hundige Havn søndag aften.

Alle tre mænd er blevet varetægtsfængslet foreløbig til den 20. august.

Det er lige nu uklart, om de to knivstikkerier har forbindelse til hinanden, eller det var tilfældigt, at de to knivstikkerier skete så kort tid efter hinanden og med få kilometers mellemrum.

At der er en mulig sammenhæng ses dog af den tætte kontakt mellem de to politikredse om opklaringsarbejdet.

Drabsforsøget på Ishøj Strandvej skete cirka fem-ti minutter efter knivstikkeriet ved Hundige Havn. Afstanden mellem de to steder er cirka 2,5 kilometer.

Søger fortsat vidner

Både Vestegnens Politi samt Midt- og Vestsjællands Politi beder om, at vidner henvender sig. Det kan ske på telefon 114 eller telefon 43861448.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?