16. januar 2021
Vallensbæk, Brøndby og Hvidovre kommuner vil sænke farten på motorvejene for at reducere trafikstøjen.
Vallensbæk, Brøndby og Hvidovre kommuner vil sænke farten på motorvejene for at reducere trafikstøjen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre kommuner vil sænke farten på motorveje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre kommuner vil sænke farten på motorveje
Vestegnen - 14. februar 2019 kl. 17:43
Af Peter Erlitz

Hastigheden på Køge Bugt Motorvejen, Holbækmotorvejen og Motorring 3 på strækningerne gennem Vallensbæk, Brøndby og Hvidovre, skal sættes ned fra 110 kilometer i timen til 90 kilometer i timen.

arrow Læs også: Trafikstøj: Slagsmål om nedsat fart på motorveje

Det vil nemlig give en billig reduktion af trafikstøjen, mener de tre kommuner.

Vallensbæk, Brøndby og Hvidovre kommuner har skrevet en ansøgning til Vejdirektoratet om nedsat hastighed. De tre kommuner begrunder ansøgningen med en relativ ny bekendtgørelse, hvor man i særlige tilfælde kan vedtage en lavere hastighedsgrænse alene af hensyn til at nedbringe trafikstøjen.

Vallensbæk, Brøndby og Hvidovre kommuner mener, at motorvejsstrækningerne er »særlige tilfælde«.

De tre kommuner påpeger, at Vejdirektoratets egen støjkortlægning viser, at de - sammen med Solrød - udgør top-4 i hele landet, når det gælder andelen af boliger, som er berørt af støj fra motorveje. Andelen ligger på cirka 30 procent.

I alt er 24.000 boliger i de tre kommuner berørt af støj over den vejledende grænseværdi, svarende til 50 procent af kommunernes boliger. 60 procent af de støjplagede boliger ligger over grænseværdien alene på grund af støj fra motorveje.

Vallensbæk, Brøndby og Hvidovre fremhæver også, at de motorveje, der gennemskærer de tre kommuner, hører til de mest trafikere i hele landet, og at der er kraftigt stigende trafikmængder.

»Med den voksende bevidsthed om trafikstøjens skadelige virkninger ... er det ikke underligt, at alle tre kommuner oplever et stigende pres fra borgere, borgergrupper og grundejerforeninger, som klager over støjen, manglende nattesøvn og mulighed for at opholde sig uden for deres boliger,« lyder det i henvendelsen fra de tre kommuner.

Vallensbæk, Brøndby og Hvidovre påpeger også, at der ikke er udsigt til støjreducerende foranstaltninger på motorvejsstrækningerne i de tre kommuner. Vejdirektoratet har ingen konkrete projekter listet i deres støjhandlingsplan for området, hedder det i ansøgningen.

»En hastighedsændring vil, uden de store omkostninger, kunne bidrage til at nedbringe støjniveauet i området med omkring 2-3 dB og yderligere også have en positiv effekt på trafiksikkerheden,« siger Vallensbæk, Brøndby og Hvidovre kommuner i ansøgningen.

arrow Trafikstøj: Siger nej til fartnedsættelse på motorveje
21. februar 2019 kl. 15:57 Opdateret: kl. 15:57
arrow Mindre trafikstøj: Sænk hastigheden på motorvejen
21. januar 2019 kl. 11:56 Opdateret: kl. 11:56
arrow Forslag: Sæt farten ned på motorvejen
15. november 2018 kl. 18:52 Opdateret: kl. 15:47
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?