15. juli 2020
Livredderne har travlt i sommervejret. Foto: Kenn Thomsen
Livredderne har travlt i sommervejret. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Travle livreddere: Én livreddende aktion og masser af andre indsatser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Travle livreddere: Én livreddende aktion og masser af andre indsatser
Vestegnen - 10. juli 2018 kl. 15:43
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sommeren er i fuld gang, og Trygfondens livreddere passer hver dag på strandgæsterne på blandt andet Brøndby Strand, Vallensbæk Strand, Ishøj Strand og Hundige Strand.

arrow Læs også: Besparelse droppet: Også livreddere på nordkysten næste år

På grund af det varme vejr og sommerferie har livredderne haft travlt, oplyser Trygfonden Kystlivredning.

På de fire strande har der blandt andet været en livreddende aktion på Ishøj Strand i mellem den 29. juni og den 8. juli.

Her observerede livredderne to luftmadrasser 200-300 meter ude fra kysten og cirker 400 meter udenfor primærzonen. Det var et midaldrende ægtepar, der var drevet ud fra kysten. Kvinden kunne ikke svømme, og manden kunne ikke svømme hende i land på grund af den kraftige fralandsvind.

Livredderne sejlede ud og hentede kvinden ind, mens manden selv svømmede tilbage til land under overvågning fra livredderne.

I den situation endte alt heldigvis godt, men Trygfonden opfordrer til, at man er ekstra opmærksom, når der er fralandsvind.

- Når der er fralandsvind, skal badedyr og luftmadrasser blive på land. Man kan lynhurtigt drive for langt ud fra kysten til, at man selv kan komme tilbage. Det kræver en masse kræfter at svømme tilbage til stranden, og man kan let gå i panik, så man mister endnu flere kræfter, siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning.

Generelt er danskerne dog gode til at passe på sig selv og hinanden ved stranden, lyder det fra TrygFonden Kystlivredning.

- Vi oplever, at langt de fleste danskere tager de nødvendige forholdsregler, når de bader. Mange sørger for at bade i livreddernes primære zone, som er mellem de rød/gule flag i strandkanten ved livreddertårnet, hvor livredderne holder særligt skarpt øje. Selv de bedste svømmere kan komme i vanskeligheder, og derfor er livredderne en ekstra sikkerhed, siger René Højer, programchef i TrygFonden med ansvar for bade- og vandsikkerhed.

Udover den ene livreddende aktion har der været 17 førstehjælpsaktioner, 92 forebyggende aktioner samt flere end 1000 oplysende aktioner.

arrow Truet af lukning: Livreddere giver stort afkast
19. september 2018 kl. 04:00 Opdateret: kl. 15:41
arrow Nordkysten kan miste sine livreddere
12. september 2018 kl. 03:35 Opdateret: kl. 15:41
arrow Håber på fast livredder i Lynæs
15. august 2018 kl. 11:16 Opdateret: kl. 10:24
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?