2. december 2020
Der er tale om markante stigninger i motorvejstrafikken på Vestegnen. Grafik: Vejdirektoratet
Der er tale om markante stigninger i motorvejstrafikken på Vestegnen. Grafik: Vejdirektoratet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trafikken stiger markant på motorvejene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trafikken stiger markant på motorvejene
Vestegnen - 02. november 2018 kl. 07:30
Af Peter Erlitz

Trafikken på motorvejene stiger stadig, og den kraftigste vækst oplever man i denne tid på motorveje på Vestegnen. Det viser Vejdirektoratets målinger af trafikken i første del af 2018.

arrow Læs også: Trafikstøj: Slagsmål om nedsat fart på motorveje

Den stigende trafik har betydning for både trafikstøjen og trængslen.

Udvalgte målinger på Amagermotorvejen, Køge Bugt Motorvejen, og Motorring 3 viser vækstrater i størrelsesorden 3,8 procent til 4,7 procent i årets første otte måneder. Til sammenligning ligger landsgennemsnittet for væksten på alle motorveje på 3,1 procent.

- Den højere trafik hænger sammen med økonomisk vækst, så det er positivt, at der er gang i hjulene - bogstavlig talt. Vi har heldigvis udbygget motorvejene flere steder, så vi bedre kan rumme den øgede trafik, men presset på motorvejene er fortsat og i stigende grad alt for stort på mange kritiske strækninger. Det ønsker regeringen at gøre noget ved, når vi fremlægger en infrastrukturplan med investeringer fra 2021, hvor vi igen har et økonomisk råderum til at sikre bedre forhold på motorvejsnettet, fortæller transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

Årsagen til den større motorvejstrafik skal blandt andet findes i den generelle trafikvækst, men også som følge af en række motorvejsudvidelser, der får bilisterne til at ændre kørevaner. Når der sker udvidelser af motorvejsnettet, sker der stort set altid en aflastning af de mindre veje.

- Helt generelt oplever vi en markant vækst i trafikken på de store veje i disse år, siger trafikdirektør Niels Tørsløv fra Vejdirektoratet.

- Væksten skyldes efter vores vurdering blandt andet den økonomiske fremgang, den stigende beskæftigelse, det øgede privatforbrug og den voksende bilpark, og det er oplagt at nogle af disse faktorer slår særligt stærkt igennem i Hovedstadsområdet for tiden.

I det hele taget er der vækst i trafikken på stort set alle de motorveje, som Vejdirektoratet har målt på. Og det tegner et samlet billede af en større mobilitet, men også et motorvejsnet, der kommer under stadig større trafikpres.

- Der kører flere biler på motorvejene, end der gjorde året før. Det er positivt, at bilisterne vælger motorvejsnettet, for når motorvejsnettet bliver valgt fremfor mindre veje, sker der alt andet lige færre uheld, siger Niels Tørsløv.

- Samtidig giver det os i Vejdirektoratet en udfordring med at hjælpe med at få trafikken på det overordnede vejnet til at glide bedst muligt. Denne opgave søger vi blandt andet at løse med bedre og hurtigere håndtering af hændelser på vejnettet, en aktiv og præcis trafikinformation, der hjælper trafikanterne bedst muligt gennem perioderne med spidsbelastninger på motorvejene, samt kampagner, tilføjer han.

arrow Trafikstøj: Siger nej til fartnedsættelse på motorveje
21. februar 2019 kl. 15:57 Opdateret: kl. 15:57
arrow Tre kommuner vil sænke farten på motorveje
14. februar 2019 kl. 17:43 Opdateret: kl. 14:18
arrow Mindre trafikstøj: Sænk hastigheden på motorvejen
21. januar 2019 kl. 11:56 Opdateret: kl. 11:56
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?