26. april 2019
Det er et godt tidspunkt at få tjekket kloakker på, lyder det gode råd fra Glostrup Forsyning.
Det er et godt tidspunkt at få tjekket kloakker på, lyder det gode råd fra Glostrup Forsyning.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tørken gør kloakken til en legeplads for rotter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tørken gør kloakken til en legeplads for rotter
Vestegnen - 19. juli 2018 kl. 06:51
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I denne tid hvor der ikke er meget vand i kloakkerne, hygger rotterne sig. Når det regner meget, er der mindre plads til rotter - de er glimrende svømmere, men vil helst leve tørt. Derfor kan det være er en god idé, at få en kloakmester til at tjekke kloakken, og fx undersøge om kloakken fra huset og ud til skelbrønden er tæt og fri for fejl.

Sådan lyder rådet fra Glostrup Forsyning.

- Det er ikke kloakken, som de fleste folk går og tænker på dagligt. Det er ofte kun, hvis der sker kælderoversvømmelse eller en forstoppelse, at man er opmærksom på ens kloak - men nu er et godt tidspunkt at få den tjekket for utætheder, fortæller Kenneth Larsen, teamleder hos Glostrup Forsyning.

Den lave vandstand i kloakkerne betyder nemlig, at rotterne har frit lejde til at bevæge sig rundt, hvor de vil. Og hvis kloakrørene har utætheder eller fejl, ser rotter det som en invitation til at gnave sig ud af kloakrøret for at bygge redde. Dermed kan rotterne være med til at gøre utætheder større.

Kloakrørene på egen grund er eget ansvar - dog har den enkelte grundejer vedligeholdelsen af kloakken/stikledningen helt frem til hovedkloakken. Skulle det vise sig, at der er fejl på stikledningen uden for skel, vil det være Glostrup Forsyning som udbedrer fejlen. Glostrup Forsyning drifter og vedligeholder alle hovedkloakker, men det er dit ansvar, at sørge for at kloakken fungerer på din egen grund.

- Det er også en rigtig god ide at gå sine tagnedløbsbrønde igennem. De er forsynet med en vandlås, som gør at der ikke kommer lugtgener fra kloakken - og rotter bryder sig ikke om at gå gennem en vandlås. Man skal også huske at rense sine tagnedløbsbrønde en gang årligt, for blade og andet løvfald som kommer ned gennem tagnedløbet og ender i tagnedløbsbrønden, uddyber Kenneth Larsen.

Står man over for at anlægge ny indkørsel, så ligger kloakken i 90 procent af tilfældene placeret under indkørslen. Derfor kan det være en fordel at få inspiceret kloak inden anlæggelsen, da det vil være ærgerlig at skulle opgrave belægning for udbedring af kloakskader fx et år efter.