25. marts 2019
Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, Hofor, har udsendt forbud mod vanding.
Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, Hofor, har udsendt forbud mod vanding.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tørken fortsætter: Forbud mod at vande på offentlige områder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tørken fortsætter: Forbud mod at vande på offentlige områder
Vestegnen - 11. juli 2018 kl. 11:38
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, Hofor, udsendte mandag vandingsforbud til sine otte ejerkommuner, som blandt andet er Albertslund, Brøndby, Hvidovre, Rødovre og Vallensbæk.

Forbuddet gælder offentlige græsplæner, herunder parker, golf- og fodboldbaner, der lige nu ikke må vandes med drikkevand fra Hofor. Det skriver selskabet på deres hjemmeside.

Samtidig opfordrer man de private kunder om at vise mest muligt mådehold.

Det er den langvarige tørke og varme, der gør at vandværkerne arbejder på højtryk for at følge med det aktuelle merforbrug op 15 procent i Hofors forsyningsområde.

- Af hensyn til forsyningssikkerheden tager vi derfor dette skridt til begrænsning af forbruget. Vi håber samtidig, at vi med denne begrænsning, som samtidig sender et vigtigt signal til borgerne, kan undgå at skulle indføre yderligere restriktioner i vores kunders vandforbrug, lyder det fra Hofor.

Flere kommuner har på deres hjemmeside og Facebook opfordret borgerne til at spare. I Hvidovre har kommunen slukket for byens springvand

- Vi har slukket for vandet i Byens Kilde og i springvandet på Hvidovre Torv. Det har vi gjort, fordi Hofor bad os og de andre kommuner om ikke at bruge drikkevand til vanding af boldbaner og græsplæner pga. tørken. Vi vander derfor ikke længere banerne på Hvidovre Stadion, og benytter primært genbrugsvand til at vande de træer og blomster, der plantet i efteråret, som ellers vil dø og skal plantes igen, skriver Hvidovre Kommune på dens Facebook-side.