30. marts 2020
Der er teater og tøndeslagning i Tranegilde Landsby i Ishøj søndag den 23. februar.
gallery icon

Se billedserie

Der er teater og tøndeslagning i Tranegilde Landsby i Ishøj søndag den 23. februar.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tøndeslagning og teater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tøndeslagning og teater
Vestegnen - 18. februar 2020 kl. 10:37
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tøndeslagning, fastelavnsteater og godteposer er attraktionen søndag den 23. februar på henholdsvis Bredekærgård og Ishøj Teater i den hyggelige Tranegilde Landsby.

Thorslunde-Ishøj Lokalhistoriske Forening holder den årlige fastelavnsfest. Der er lagt op til et brag af fest med børneteaterforestillingen Tommelise, dronninger og konger, og ikke mindst kåring af den bedst udklædte pige og dreng.

Det hele starter på Ishøj Teater klokken 11.15, hvor børn og voksne kan opleve forestillingen Tommelise.

Hvem er hun, den lille pige? Hvor hører hun til? Er det mon i den mudrede sump hos de besidderiske, opblæste tudser? Eller blandt de sofistikerede, men fordomsfulde biller? Måske hører hun hjemme på et ensomt åkandeblad, der stille flyder med strømmen? Eller trygt under jorden som kone til muldvarpen i en verden fyldt med goder, men hvor solen aldrig skinner?

Ishøj Teater nyfortolker H. C. Andersens gamle eventyr om Tommelise. Gennem musik, sang, masker og fysisk komik skaber de tre skuespillere et poetisk univers. Ved brug af lyseffekter og enkle teatralske elementer stimuleres tilskuernes fantasi og inviteres til at digte med og begejstres over teaterets essentielle magi.

Efter forestillingen går alle i samlet flok til Bredekærgård, og klokken 12.15 begynder tøndeslagningen på Bredekærgård.

Vognportene og grisestalden danner rammerne for tøndeslagningen. Der bliver tre til fire tønder - alt efter hvor mange børn, som deltager, og i hvilken aldersgruppe de er. Naturligvis er tønderne fyldt med dejlige lækkerier af sunde produkter.

De voksne skal også mærke barndommens glæder. Der er naturligvis også tøndeslagning for dem.

Festen slutter med uddeling af godteposer og fastelavnsboller til alle børnene og kåringen af den bedste udklædning.

De voksne skal heller ikke snydes. De får serveret kaffe og the ad libitum samt fastelavnsboller under hele festen.

For at deltage i børneforestillingen på Ishøj Teater og fastelavnsfesten på Bredekærgård er man nødsaget til at tilmelde sig på www.ishoejlokalhistorisk.dk