21. september 2020
To yngre mænd druknede onsdag aften i forbindelse med en bådulykke.
To yngre mænd druknede onsdag aften i forbindelse med en bådulykke.
Foto: ThinkFoto.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To mænd omkom: Det var en ulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To mænd omkom: Det var en ulykke
Opdateret 20. juni 2019 kl. 11:44
Vestegnen - 20. juni 2019 kl. 11:11
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vestegnens Politi betragter det som en ulykke, at en mindre speedbåd sent onsdag aften kæntrede i Køge Bugt ud for Avedøre Holme i Hvidovre. To yngre mænd druknede ved ulykken, som Vestegnens Politi fortsat er i gang med at afklare omstændighederne ved.

arrow Læs også: Lukket sluse forsinkede redningsfolk

Torsdag morgen er speedbåden blevet bjærget, og politiet går nu i gang med at undersøge den.

Det var klokken 22.52 onsdag aften, at Vestegnens Politi modtog anmeldelse om, at en mindre speedbåd med fire personer var kæntret i Køge Bugt ud for Avedøre Holme.

Ifølge de foreløbige vidneudsagn sejlede speedbåden tidligere på aftenen ud fra Vallensbæk Havn. Da man ville vende tilbage, fik båden først motorstop og begyndte siden at tage vand ind. Det var lykkedes en 24-årig mand at svømme i land ved egen hjælp, og da han kom ind på Avedøre Holme ved Avedøreværket, fik han kontaktet en person, der slog alarm til Hovedstadens Beredskab og Vestegnens Politi.

Vejret var på dette tidspunkt dårligt - med regn, blæst, lyn og torden, og netop på grund af vejret var det ikke muligt at få en redningshelikopter til stedet, oplyser vicepolitiinspektør Søren Enemark.

Det lykkedes redningsmandskabet at redde en 33-årig mand ved bevidsthed op af vandet.

Efterfølgende fandt redningsmandskabet de to øvrige mænd bevidstløse i vandet. Den ene blev erklæret død på stranden og den anden blev erklæret død på hospitalet. Den ene er en 31-årig mand og den anden er en yngre mand, hvor politiet endnu mangler endelig identifikation.

Ingen af de fire mænd var iført redningsveste, men om der var redningsveste ombord på båden, er endnu ikke afklaret.

Vestegnens Politi er fortsat i gang med at afklare de nærmere omstændigheder i forbindelse med kæntringen, men sagen betragtes som en ulykke.

- Gennem undersøgelser og afhøring vil vi forsøge at finde frem til, hvordan ulykken kunne ske. Umiddelbart tror vi, at det var en kombination af flere omstændigheder, blandt andet det dårlige vejr, da båden skulle sejle tilbage til Vallensbæk, siger vicepolitiinspektør Søren Enemark fra Vestegnens Politi.

arrow Omkomne ved bådulykke i Køge Bugt var mænd
20. juni 2019 kl. 11:06 Opdateret: kl. 11:15
arrow To personer er omkommet i drukneulykke
20. juni 2019 kl. 05:48 Opdateret: kl. 09:18
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?