24. august 2019
To rumænske mænd er nu blevet varetægtsfængslet for det spektakulære indbrud i en smykkeforretning i Ishøj Bycenter. Foto: www.brand-ishøj.dk
To rumænske mænd er nu blevet varetægtsfængslet for det spektakulære indbrud i en smykkeforretning i Ishøj Bycenter. Foto: www.brand-ishøj.dk
Foto: BRAND-ISHOJ.DK
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: To mænd fængslet i sag om spektakulært smykke-indbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To mænd fængslet i sag om spektakulært smykke-indbrud
Vestegnen - 14. september 2018 kl. 09:49
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vestegnens Politi har fået fængslet to rumænske mænd i sagen om det spektakulære indbrud i en smykkeforretning i Ishøj Bycenter, der fandt sted natten til den 27. april.

arrow Læs også: Dømt for smykkekup

De to rumænske mænd, der er 34 og 37 år, er sigtet for særligt groft indbrudstyveri i smykkeforretningen i Ishøj Bycenter, blandt andet ved at bryde vinduer og jerngitre op samt bryde en væg ned.

De to mænd er blevet udleveret til Danmark efter godt samarbejde med de rumænske myndigheder, oplyser Vestegnens Politi. Retten i Glostrup har varetægtsfængslet de to mænd i 14 dage.

En 29-årig rumænsk mand blev i slutningen af juni kendt skyldig i at have medvirket i det spektakulære smykkekup i slutningen af april i Ishøj Bycenter. Dommen lød på et års ubetinget fængsel og udvisning af Danmark.

Indbruddet fandt sted kort før kl. 03 natten til den 27. april. Gerningsmændene kom ind ved først at bryde ind i naboforretningen via et ovenlysvindue. Derefter brød man gennem væggen til smykkeforretningen, stjal en større mængde smykker og ure, og flygtede. Der blev stjålet smykker og ure for cirka 560.000 kroner.

Vestegnens Politi var massivt til stede for at sikre spor, og har siden gennemført en omfattende efterforskning.

Omkring ti timer efter indbruddet blev den 29-årige mand tilbageholdt af svensk politi i toget mellem København og Malmø. Han var i besiddelse af en taske, der indeholdt en del smykker fra indbruddet i Ishøj. Den 29-årige rumænske mand blev efterfølgende udleveret, og blev i begyndelsen af maj varetægtsfængslet.

I Retten i Glostrup forklarede han, at han havde holdt tasken for en anden person, og at han ikke vidste, hvad den indeholdt. Den 29-årige rumæner nægtede, at han havde deltaget i selve indbruddet.

Retten tilsidesatte dog denne forklaring. Anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi kunne fremlægge en række tekniske beviser, blandt andet overvågning og teleoplysninger.

Retten i Glostrup kendte den 29-årige rumænske mand skyldig i indbrudstyveri af særlig grov karakter, blandt andet fordi det skete efter forudgående planlægning og i forening med andre.

Han nægtede sig skyldig, men modtog dommen på ét års ubetinget fængsel og udvisning med indrejseforbud i seks år.

arrow Mand fængslet: Søger vidner til smykke-indbrud
30. april 2018 kl. 15:53 Opdateret: kl. 15:53
arrow Anholdt i forbindelse med smykkekup
29. april 2018 kl. 13:07 Opdateret: kl. 12:26