9. maj 2021
Dyre- og plantelivet vågner snart igen efter vinteren. Det kan blandt andet opleves omkring de mange gadekær på Vestegnen. Her er vi ved kæret i Middelalderlandsbyen i Brøndby.
gallery icon

Se billedserie

Dyre- og plantelivet vågner snart igen efter vinteren. Det kan blandt andet opleves omkring de mange gadekær på Vestegnen. Her er vi ved kæret i Middelalderlandsbyen i Brøndby.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tjek Vestegnens middelalder ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tjek Vestegnens middelalder ud
Vestegnen - 13. februar 2021 kl. 06:55
Af Niels Jelsbak, Middelalderlandsbyen i Brøndby

Rundt omkring på Vestegnen findes der en del autentiske spor fra middelalderen i naturen. Så kom ud og oplev dyre- og plantelivet og bliv klogere på middelalderen med nyt sjovt Find2learn orienteringsløb.

arrow Læs også: Det kribler og krabler: Kom, maj, du søde, Vilde!

I Middelalderlandsbyen i Brøndby kan alle, der har lyst til at komme ud i naturen, kombinere en dejlig naturoplevelse med lidt vitaminer til hovedet og et sjovt nyt orienteringsløb, der alt sammen gør børn og voksne lidt klogere på middelalderen. Middelalderlandsbyen er en rekonstrueret landsby med beboelseshuse, værksteder, et gadekær og en kirke.

15 nye informationstavler

15 nye informationstavler er sat op rundt omkring i landsbyen, hvor man kan blive klogere på den fantastisk interessante middelalder, på hvordan verden så ud i middelalderen og hvordan mennesker levede dengang. På info-tavlerne kan man blandt andet læse om lov og ret, klosterhaver, kirken, smedjen, gadekæret, keramik, vævning, kirkegården og køkkenhaven.

I Middelalderlandsbyen har du også mulighed for at gå eller løbe et lille sjovt Find2learn-orienteringsløb med spørgsmål til info-tavlerne. Download Find2learn app'en på din telefon, find posterne rundt om i landsbyen og svar på spørgsmål om middelalderen. Adressen er Nybovej 11, 2605 Brøndby og Facebooksiden er Middelalderlandsbyen.

Der er også mulighed for at få en rundvisning i Middelalderlandsbyen med udgangspunkt i de forskellige temaer fra info-tavlerne og middelalderen generelt, onsdag den 10. marts kl. 17.00. Hold øje med Middelalderlandsbyens facebookside om evt. ændringer eller særlige forhold omkring arrangementet i forhold til Covid-19-restriktioner.

Artiklen fortsætter under billedet

Nu vågner dyre- og plantelivet

Hvis man er dyre- og planteinteresseret, så er en lille udflugt til lokalområdets gadekær oplagt.

Efter vinteren begynder dyre- og plantelivet så småt at komme tilbage med lyset og varmen. Man kan fx opleve guldsmeden, der trives rigtig godt med det åbne vand og rørskoven, som der er på bredden af gadekæret. I forårsperioden er der også mange haletusser og frøer rundt om gadekæret. Salamandre lever også i gadekæret på skråningerne ned mod vandspejlet og i vandkanten.

Du kan både finde gadekær i Brøndby, Ishøj, Hvidovre, Ejby, Risby, Fløng og andre steder.

Husk - naturen er altid åben. Rigtig god fornøjelse med at komme ud og gå en tur.

arrow Vestegnens brumbasser
06. marts 2021 kl. 06:49 Opdateret: kl. 15:31
arrow Vestegnens vilde natur
12. september 2020 kl. 06:53 Opdateret: kl. 16:18
arrow Find maden i Vestegnens natur
30. maj 2020 kl. 06:37 Opdateret: kl. 16:43
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?