9. juli 2020
Professor og overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital, Thomas Benfield.
Professor og overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital, Thomas Benfield.
Foto: Ulrik Jantzen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tilbud til forældre: Forsøger vaccine mod meningitis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tilbud til forældre: Forsøger vaccine mod meningitis
Vestegnen - 22. november 2019 kl. 18:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvidovre Hospital er med i et spændende internationalt forskningsprojekt, som skal teste en vaccine mod smitsom meningitis hos børn.

Det er den infektionsmedicinske afdeling på Hvidovre Hospital, der skal teste vaccine mod smitsom meningitis hos børn i alderen 12-23 måneder.

Vaccinen er rettet mod bakterier kaldet meningokokker, der kan forårsage alvorlig infektion ved spredning til blodet eller til hjernehinderne. Infektioner, der i værste fald kan være dødelige, selv om der behandles med antibiotika.

Professor og overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital, Thomas Benfield siger om testen:

- Meningokok-meningitis er heldigvis en sjælden, men desværre stadig en alvorlig og frygtet sygdom som særligt rammer børn og unge. Sygdommen er lumsk, fordi den kan præsentere sig atypisk hos børn og unge. Ved at vaccinere sit barn kan risikoen for meningitis mindskes betragteligt.

Hvidovre Hospital tilbyder forældre, at deres børn kan deltage i forskningsprojektet.

Børnene skal være mellem 12 og 23 måneder gamle, være sunde og raske, børnene må ikke have haft meningitis, og de må ikke have fået anden vaccine inden for fire uger før forsøgsstarten.

Forsøgsperioden løber over cirka 30 dage. Forsøget indebærer to besøg på hospitalet og en telefonkontakt. Barnet bliver vaccineret en gang og får taget en blodprøve ved hvert besøg, der foregår i den infektionsmedicinske afdeling med personale, der er specialiseret i at håndtere børn.

Forsøget er godkendt af National Videnskabsetisk Komite og Lægemiddelstyrelsen. Det er frivilligt at deltage i forskningsprojektet, og man kan til enhver tid trække sit tilsagn om deltagelse tilbage.

Vil man deltage i projektet eller have mere information, kan man kontakte professor Thomas Benfield på telefon 38622302.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?