16. december 2017
Retten i Glostrup gør det nemmere at bestille tid hos notaren.
Retten i Glostrup gør det nemmere at bestille tid hos notaren.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tid hos notaren kan bestilles online

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tid hos notaren kan bestilles online
Vestegnen - 11. oktober 2017 kl. 11:15
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Notaren hjælper blandt andet med at bekræfte underskriften på dokumenter, fx testamenter, og rigtigheden af fotokopier. Notarforretninger foretages i rettens åbningstid og kan foretages i alle retskredse, uafhængig af bopæl eller forretningssted.

Nu har Retten i Glostrup gjort det muligt at bestille tid hos notaren online i en elektronisk notarkalender. Den nye elektroniske notarkalender er nem at bruge og findes via rettens hjemmeside www.domstol.dk/glostrup, som informerer om priser, og hvad man skal medbringe.

»Nu kan borgerne sidde hjemme i stuen og over nettet booke en tid til en notarforretning i vores notarkalender en måned frem. Det giver en bedre borgerbetjening, da borgerne nu ikke behøver at skulle i gennem vores omstilling for at få en tid. Nu kan de når som helst bestille en tid, mens de sidder hjemme i sofaen med deres egen kalender ved hånden. Med automatiske hjælpetekster vil man få at vide, hvilke dokumenter, der skal medbringes til de forskellige typer af notarforretninger. Man bliver også mindet om notartiden ved en sms. Det kommer på mange måder til at minde om at bestille en tid hos frisøren,« fortæller retspræsident Marie Louise Klenow.

Notarpåtegning af et testamente betyder blandt andet, at notaren forsyner testamentet med en påtegning, hvor underskriftens ægthed og underskriverens fornuftsmæssige tilstand bekræftes.

En kopi af testamentet bliver opbevaret ved den ret, hvor man har underskrevet for notaren, så man altid kan finde det igen, og notaren indberetter til Personbogen (et landsdækkende register), at man har oprettet testamente, og hvor kopien af testamentet opbevares. Det betyder, at det nemt kan undersøges, om man har oprettet testamente, og at testamentet nemt kan findes frem, f.eks. efter dødsfald.

Det koster 300 kroner at få en notarpåtegning på et testamente.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk