30. maj 2020
Forringelserne af S-togs betjeningen på en række stationer er blevet en varm kartoffel i Folketinget.
gallery icon

Se billedserie

Forringelserne af S-togs betjeningen på en række stationer er blevet en varm kartoffel i Folketinget.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strid om S-togs forringelser: DSB inviterer til møde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Strid om S-togs forringelser: DSB inviterer til møde
Vestegnen - 17. februar 2019 kl. 11:53
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DSB inviterer nu folketingspolitikere og Vestegns-borgmestre til et møde, for at forklare, hvorfor man har forringet S-togsbetjeningen på en række stationer i Brøndby, Hvidovre og Rødovre. Samtidig er transportministeren indkaldt til et nyt samråd i Folketinget om sagen.

arrow Læs også: S-togs forringelser: Minister tvivler på flertal

Det hele handler om, at DSB i forbindelse med den nye køreplan har skåret ned i betjeningen af Friheden Station i Hvidovre, samt Brøndbyøster, Rødovre og Hvidovre stationer. Linje E standser ikke længere på Friheden Station, mens Linje Bx ikke længere standser på Brøndbyøster, Rødovre og Hvidovre stationer.

Mens DSB vurderer, at det samlet set er en fordel for S-togs-passagererne, så har forringelserne fået borgmestre og folketingsmedlemmer op i det røde felt.

DSB mener, at ændringerne giver de fleste S-togs passagerer en kortere rejsetid, og at den samlede køreplan bliver mere robust.

Sagen har i flere omgange været rejst i Folketinget af de to Vestegns-politikere Morten Bødskov (S) og Mikkel Dencker (DF). Der er også et politisk flertal i Folketinget, som ønsker at få rullet forringelserne tilbage. Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har indtil videre afvist at gå ind i sagen - han mener, at de ændringer, der er gennemført, ligger inden for den kontrakt, som staten har indgået med DSB.

Flertallets besked er dog sendt videre til DSB, som i et notat har redegjort for baggrunden for ændringerne, og har afvist kritikken.

Nu er transportministeren indkaldt til et nyt samråd i Folketinget af Morten Bødskov og Mikkel Dencker.

Samtidig har DSB inviteret Folketingets transportudvalg samt borgmestre fra Vestegnen til et møde i DSBs hovedsæde i Høje Taastrup. Også pendlertalsmænd er inviteret til mødet, som skal holdes i den kommende uge og forventes at vare et par timer. Her vil DSB orientere om baggrunden for S-togs ændringerne, og der kan stilles spørgsmål.

Morten Bødskov glæder sig til mødet med DSB, men han forstår ikke DSBs fremgangsmåde.

- Jeg forstår ikke, hvorfor det er så svært for DSB at tælle til 90. Der er flertal i Folketinget imod DSBs forringelser af S-togstrafikken på Vestegnen. Jeg og Mikkel Dencker har nu indkaldt transportministeren i endnu et samråd for at spørge ham, hvorfor han ikke indretter sig efter folketingsflertallet, siger Morten Bødskov.

- Jeg glæder mig til mødet med DSB. Det virker som om, at de ikke slet ikke har forstået at der i Folketinget er et flertal imod forringelserne. Så hvis de ikke forstår teksten på papir, så lover jeg at bidrage til at de forstår teksten ansigt til ansigt. DSB er ikke en stat i staten, og de skal selvfølgelig indrette sig efter folketingets flertal, som over for ministeren klart har sagt fra over for forringelserne. Jeg er glad for, at Vestegnens borgmestre deltager, og at de bakker op om folketingsflertallets modstand mod forringelserne. Den kollektive trafik er dagligt afgørende for at tusindvis af borgere på Vestegnen kan få hverdagen til at hænge sammen. Forringelserne af S-togstrafikken gør det vanskeligere, og det er urimeligt. Vestegnen er i vækst. Mange nye borgere flytter til. Derfor burde regeringen forbedre den kollektive trafik frem for at forringe den, lyder det fra Morten Bødskov.

arrow DSB om S-togs forringelser: Samlet set den bedste løsning
02. februar 2019 kl. 09:47 Opdateret: kl. 09:50
arrow S-tog på Vestegnen: Hiver ministeren i nyt samråd
31. januar 2019 kl. 08:27 Opdateret: kl. 07:49
arrow Tre borgmestre i Folketinget
30. januar 2019 kl. 11:50 Opdateret: kl. 11:50
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?