13. august 2020
Murkunst bliver til under Hovedvejen i tunnellen ved Søndervangsskolen. Foto: Lotte Olsen / Glostrup Kommune
Murkunst bliver til under Hovedvejen i tunnellen ved Søndervangsskolen. Foto: Lotte Olsen / Glostrup Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Street art i tunneler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Street art i tunneler
Vestegnen - 18. juli 2019 kl. 13:01
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Street art-kunstner Michael Wisniewski sætter denne sommer farver på nogle af Glostrups tunneler. To tunneler under Hovedvejen - ved Florasvej og ved Glostrup Torv - er blevet pyntet med flotte motiver i glade farver. Input til motiverne har kunstneren fået fra en håndfuld glostrupske skolebørn.

Kommunalbestyrelsen i Glostrup besluttede tidligere i år at få udsmykket to af tunnelerne under Hovedvejen i Glostrup med graffitilignende kunst. Tunnelen ved Glostrup Torv og tunnelen ved Glostrup Skole, Søndervang, blev udvalgt til projektet. Til at udføre projektet blev Murkunst ved street art-kunstner Michael Wisniewski udvalgt.

Michael Wisniewski er en af Europas bedste 3d freestyle (improvisation) graffitimalere. Med 32 års erfaring, 7 mesterskaber og 2 store rekorder bag sig, er det en erfaren kunstner, der skal peppe de kedelige tunneler op.

Input fra Glostrupbørn
Da den ene tunnel er skolevej, har en række elever fra Klub Dalvangen og Klub Granskoven deltaget i en idé-shop, hvor de skulle komme med input til motiver og farver.

De unge havde mange gode ideer og Michael Wisniewski har indarbejdet flere af dem i sit værk.

- Jeg sagde til dem: tag et stykke papir og tegn, hvad I synes, der kunne være fedt i tunnelen. Det er jo sjovt, når der er en, der har sagt: »åhr, jeg ku' godt tænke mig noget rigtig lækker orange« - når jeg så maler orange, så står jeg og tænker på den person, siger Michael Wisniewski.

Wisniewski har sin helt egen stil, men han synes, at det har været sjovt at kombinere den med alle forslagene.

Bliv glad
- Jeg vil gerne lave noget for alle de typer mennesker, der kommer her i tunnelen. Det er en bred vifte. Derfor har jeg valgt at kombinere en masse stilformer til alle aldre, siger Michael Wisniewski.

Han har fået rigtig mange positive kommentarer og snakke med folk, når de går igennem tunnelerne.

- Jeg får mange kommentarer, men en klassiker er: Nej, hvor det pynter og sikke farver, og man får humøret med sig. Man får nogle andre tanker, når man kommer ned i tunnelen. På vej herned i tunnelen havde man måske hele verden i hovedet og pludselig bliver man beriget af alle farverne og det, de kan.

De to tunneler er ikke den eneste street-kunst i Glostrup. I 2018 udsmykkede street-kunstner Stine Hvid et langt hegn med motiver fra Glostrup, som kan ses fra perronen på Glostrup Station. Ved Hvissinge Multipark er også et værk af Stine Hvid. Begge disse blev også til i samarbejde med indbyggere i Glostrup, som kom med ideer til motiver.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?