11. december 2018
Streetview med valgfrit tag.
gallery icon

Se billedserie

Streetview med valgfrit tag.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor udvidelse af butikscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor udvidelse af butikscenter
Vestegnen - 10. november 2017 kl. 07:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Albertslund Centrum skal vokse, så der bliver endnu bedre muligheder for at handle, være og bo i Albertslunds bymidte. Derfor planlægger man nu en udvidelse af centret fra 18.500 til 26.000 kvadratmeter der blandt andet vil omfatte et nyt fokus på mode- og dagligvarebutikker samt 170 nye boliger til studerende og ældre.

Sådan lyder ambitionen fra Albertslund Kommune og ejeren Citycon, der står klar med en fælles vision for, hvordan centeret skal udvikles.

Albertslund Centrum har en god beliggenhed tæt på offentlig transport og kun 15 minutter med tog fra København - og derfor har centret et særligt godt grundlag for at vokse, siger Citycon.

»København vokser, og vi ser et enormt potentiale i at udvide og opgradere Albertslund Centrum, så det bliver et indkøbscenter med mange forskellige tilbud af høj kvalitet til lokalmiljøet," siger Jacob Bannor, Commercial Manager hos Citycon, der ejer Albertslund Centrum.

En vigtig del af udvidelsen er at skabe en bedre synlighed for centret ved at gøre det mere åbent, forbedre sammenhængen med områdets kulturelle tilbud og gøre centret mere tilgængeligt ved at forbedre forbindelserne på tværs af området.

»Albertslunderne er optaget af, at vores center er levende med et bredt udbud af butikker og muligheder. Derfor er det vigtigt at udvide og udvikle Albertslund centrum,« siger borgmester Steen Christiansen.

»Det er bare vigtigt for byen at have et centrum med et ambitiøst udvalg af detailbutikker, boliger og nye funktioner. Det kan være med til at skabe en bymidte, der får betydning for endnu flere, også i oplandet til Albertslund,« tilføjer Steen Christiansen.

»Netop nu mærker vi stigende interesse fra investorer på grund af Albertslunds mange kvaliteter. Fornyelsen af boligområderne, kulturtilbuddene og de gode rammer for børnene. Også den nemme adgang til naturen med Vestskoven og nærheden til København spiller ind,« siger Steen Christiansen.

Planlægningen af udvidelsen er i øjeblikket i gang og vil tage omkring ni måneder. Citycon vurderer, at projektet sandsynligvis kan starte i slutningen af 2018, når byggeplanerne er klar og godkendt, og de nødvendige kontrakter er blevet underskrevet med kommunen og entreprenøren. Lokalplanen skal godkendes og træde i kraft, før Citycon kan træffe den endelige investeringsbeslutning og starte projektet.

Aarstiderne Arkitekter har udviklet planerne i samarbejde med TK Development og Citycon.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk