16. oktober 2019
1700 børn deltog i fredagens sanddag, som kunstmuseet Arken i Ishøj arrangerer.
gallery icon

Se billedserie

1700 børn deltog i fredagens sanddag, som kunstmuseet Arken i Ishøj arrangerer.
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor billedserie: Klimapyramider og genbrugslabyrinter i sandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor billedserie: Klimapyramider og genbrugslabyrinter i sandet
Vestegnen - 14. juni 2019 kl. 15:01
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

1.700 børn fra Vestegnen og hele Storkøbenhavn byggede fredag formiddag sandskulpturer på stranden ved kunstmuseet Arken i Ishøj, med inspiration fra sommerudstillingen Kroppens Arena

I bragende sol og under en klar blå himmel myldrede skoleklasser og børnehavebørn fra tidlig morgen til Ishøj Strand for at være med i den årlige sanddag og bygge sandskulpturer. Denne gang med inspiration fra de sanselige og legesyge skulpturer i sommerudstillingen Kroppens Arena.

Ud fra temaet »Rum til at lege og være« formede og dekorerede de mange fremmødte børn fantasifulde skulpturer, pyramider, sandkasser og labyrinter. En lang række af de flot udførte sandskulpturer havde en klar klimavinkel med affaldssorteringsanlæg, genbrugsstationer og sindrige vandingskanaler, som fik Ishøj Strand til at minde om et børnenes folkemøde.

Tidligere år har en gruppe dommere været rundt på stranden for at vurdere de mange sandskulpturer og præmiere de bedste. Sådan var det ikke i år.

Kunstmuseet Arken har vurderet, at børnene lægger så meget hjerte og energi i at skabe sandskulpturerne, at det er svært at udvælge nogle enkelte. I stedet gik dommerne i dialog med børnene, og indsamlede en række citater, som efterfølgende blev læst op ved afslutningen. Desuden var der lodtrækning blandt alle deltagere om flotte gaveposer fra Arken.

Orkesteret Wonderbrazz var med til at gøre dagen ekstra festlig. Til tonerne af glad jazzmusik blev børnene ført fra stranden og op til scenen, hvor WonderBrazz gav koncert.