17. september 2021
Her er otte-årige Anton i gang med at strigle en af hestene. Foto: Lisbeth Jansen
gallery icon

Se billedserie

Her er otte-årige Anton i gang med at strigle en af hestene. Foto: Lisbeth Jansen
Foto: Lisbeth Jansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor billedserie: Ferieglade børn højt til hest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor billedserie: Ferieglade børn højt til hest
Vestegnen - 30. juli 2021 kl. 06:53
Af Peter Erlitz

At bruge nogle dage på Hvidovre-Avedøre Rideskole er blandt de mest populære sommerferie-aktiviteter for børnene. Og det er konge at kunne ride en tur ud i naturen.

- Jeg elsker dyr, lyder det med eftertryk fra otte-årige Anton, der er i gang med at strigle en af hestene.

Anton går koncentreret og omhyggeligt til opgaven, hvor hestens hårlag bliver børstet grundigt.

Det er Antons mor, der har meldt ham til denne sommerferie-aktivitet, og Anton synes det er sjovt både at pleje hestene og ride på dem. Og han er ikke bange for de store dyr.

- Det var jeg engang, men jeg fået et meget bedre forhold til dem. Nu er jeg slet ikke bange for heste, fortæller Anton.

Når hestene er striglet, skal der fejes under hestene, og det klarer ungerne til den store guldmedalje.

Artiklen fortsætter under billedet

Derefter skal der sættes sadler og hovedtøj på hestene, så de er klar til en ridetur.

- Pyha, den er virkelig tung, konstaterer en pige, der kommer slæbende med en sadel og skal have hjælp til at få den op på hesten.

Det er mega sjovt

Det er de ældre og mere erfarne ungdomsmedlemmer i Hvidovre-Avedøre Rideklub, der sørger for at hjælpe og vejlede børnene.

Dagene på Hvidovre-Avedøre Rideskole er en af mange sommerferie-aktiviteter, som Hvidovre Kommune tilbyder alle skolesøgende børn i Hvidovre. Og rideholdene er blandt de allermest populære.

Cilja på snart 11 år er blandt de børn, som har fået en plads.

- Jeg kan godt lide heste, og rider normalt i Rødovre. Så jeg vil også meget gerne ride i sommerferien her i Hvidovre, fortæller hun.

For nogle af børnene er det første gang, at de er i nærkontakt med en hest, andre er lidt mere rutinerede. Det gælder fx søskendeparret Wilma på 12 år og Storm på ni år.

De har været med nogle år, simpelthen fordi de synes det er mega sjovt. Normalt bruger Wilma og Storm rigtig mange timer på konkurrencesvømning, men sommerferie-aktiviteten på rideskolen giver dem mulighed for at prøve noget helt andet.

Artiklen fortsætter under billedet

Rolige heste

På Hvidovre-Avedøre Rideskole har man omkring 20 rideskoleheste, og til sommerferie-aktiviteten har man udvalgt de mest rolige heste. Og de er da også rigtig tålmodige, når ungerne skal prøve de forskellige ting af. Desuden er der hele tiden frivillige instruktører fra rideklubben i nærheden.

Det er der også, da hestene skal ud af stalden efter de er blevet striglet og har fået sadler og hovedtøj på. På en lille indhegnet ridebane kommer børnene i sadlen - nogle ved hjælp af en lille trappestige.

Dagens højdepunkt er på vej. Børnene skal ride en tur ud af rideskolens område og ud i Hvidovres natur. Begejstringen og stoltheden i børnenes ansigter er ikke til at tage fejl af, når de på række kommer ridende på »deres« hest, med en instruktør gående ved siden af.

Frivillige kræfter

Det er Hvidovre Kommune, der står for sommerferie-aktiviteten, og det er de frivillige fra Hvidovre-Avedøre Rideklub, der klarer alt det praktiske.

Det gør man for at kunne videregive glæden ved ridning, ikke for at »hverve« nye medlemmer.

- Vi har i forvejen venteliste for interesserede, så det er ikke sådan, at vi står og mangler medlemmer. Det sker dog jævnligt, at nogle af de børn, der prøver at være på disse ridehold, efterfølgende gerne vil være medlem, og så prøver vi naturligvis at finde en løsning, fortæller Rikke Modell Nielsen, der er formand i Hvidovre-Avedøre Rideklub.

Hvidovre-Avedøre Rideklub har cirka 300 medlemmer. Klubben driver en rideskole, en stald, et ridehus, en del folde, og flere udendørs ridebaner. Udover rideskolen udlejer man bokse til privatejede heste, ligesom privatryttere fra nærområdet kan melde sig ind i klubben og købe ridehuskort, som giver adgang til at benytte klubbens baner.

Klubben tilbyder flere typer ridning - dressur, springning, voltigering og handicapridning.

Hvidovre-Avedøre Rideklub drives af frivillige kræfter. Det vil sige, at alt arbejde, undtagen undervisning og staldens daglige drift, udføres af frivillige og ulønnede ildsjæle.

Synes du, at kommunen er der for dig?