1. juni 2020
De elsker hinanden - men deres kærlighed ender blodigt. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

De elsker hinanden - men deres kærlighed ender blodigt. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor billedserie: En blodig aften i Hedeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor billedserie: En blodig aften i Hedeland
Vestegnen - 05. august 2018 kl. 10:52
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da projektørerne sent lørdag aften oplyste sangere, musikere og hele hele holdet bag forestillingen i Opera Hedeland, og publikum klappede begejstret, var der lyn på den mørke nattehimmel over Hedeland.

arrow Læs også: Anmeldelse: Blodrød tragedie i Opera Hedeland

Et ekstra raffinement, som ikke kunne planlægges, men som flugtede perfekt til en dramatisk aften i amfiteatret i Hedeland, hvor der var premiere på »Lucia Di Lammermoor«. Operaens tragiske historie foregår i det skotske højland, og det var omsat til en flot, markant og dramatisk scenografi med græs, sten, vand og meget mere.

Opera Hedeland havde allerede inden premieren solgt godt 5.500 billetter. To af dem var til 26-årige Caroline og 23-årige William.

- Det er første gang, vi skal opleve en opera-forestilling, så vi er meget spændte, fortalte de.

Det var William, der havde fundet på, at de skulle i Opera Hedeland. Hans far er operainteresseret, og har også fortalt om det særlige ved Opera Hedeland, så nu skulle opera under åben himmel prøves.

Det unge par fik, som det øvrige publikum, en totaloplevelse. Og skal man tro kommentarerne efter forestillingen, så fik publikum, hvad de kom efter.

»Super duper forestilling« og »Sang, musik, drama, lyd, lys - alt spillede sammen - selv vejret var med på en flot aften. Det fås ikke bedre« var nogle af kommentarerne.

Inden forestillingen var der hygge og opladning i de grønne områder omkring amfiteatret i Hedeland. Nogle havde købt sig til en picnickurv, andre tog selv mad og drikke med hjemmefra. Stemningen var i hvert fald i top på en god, lun og tør sommeraften, der ikke blev mere end behagelig varm.

Historien om Lucia, der elsker en mand hun ikke må få, er tragisk, blodig og dramatisk. Og som altid formåede Opera Hedeland at skabe oplevelser ikke alene på sang og musik, men også på de visuelle effekter. Der var blandt andet heste på scenen, der var sværdslag - og det hele blev rammet ind af skotsk sækkepibemusik.

»Lucia Di Lammermoor« opføres yderligere to gange. Det er fredag den 10. august og lørdag den 11. august - begge dage klokken 20.

Og så skal det med, at Opera Hedeland næste år opfører en af de mest populære operaer - nemlig Bizet's mesterværk Carmen.

arrow Hedelands operapremiere nærmer sig
27. juli 2018 kl. 11:42 Opdateret: kl. 10:58
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?