26. oktober 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Støj-summen på Vestegnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Støj-summen på Vestegnen
Vestegnen - 07. juni 2016 kl. 13:59
Af www.birgitte-b.dk

Birgitte blogger om livet på Vestegnen.

arrow Læs også: Livet på Vestegnen: Hold den gode tone

For tiden bliver jeg vækket ret tidligt af noget »støj«. Det er godt nok fuglenes højlydte pippen, der gør at jeg begynder at komme ud af nattens søvn. Så det er ikke helt skidt. Det er bare heller ikke særlig godt, for fuglene begynder deres sang kl. 04.30 om morgenen (og for sådan nogle som mig, så er det faktisk stadig nat på det tidspunkt). Jeg har ikke helt vænnet mig til fuglefløjten og alle de andre lyde, som kommer udefra når foråret og sommeren for alvor brager igennem og vinduerne står permanent åbne.

På Vestegnen har vi ellers masser af støj. For infrastrukturen skærer lige igennem vores område og både jernbane og motorvej er store støj-producenter. Det er dejligt, fordi det forbinder os med både nord, syd, øst og vest på flere forskellige måder. Men også lidt en ulempe, for det skaber også en støj-summen over hele området stort set dag og nat.

Jeg har boet på Vestegnen hele mit liv og har derfor fra en tidlig alder vænnet mig til de mange lyde. Jeg opfatter ikke støjen særlig meget. Der er altid en eller anden lille lyd, især når man - som jeg - bor i etagebebyggelse. Så støj har jeg i det store hele lært at se bort fra.

Der er dog masser af steder på Vestegnen, hvor støjen er minimal. Man kan nyde en tur på Vestvolden, men også være forberedt på, at hvis vinden blæser den rigtige vej, så er susene fra motorvejen en fast følgesvend. Kommer du ud til de mere stille områder på Vestegnen, så mærker du med det samme den ro og støjfri atmosfære, der er. Så støjen er faktisk noget, der er med os, selv om vi ikke selv aktivt registrerer den.

Det er selvfølgelig generende med støj og det er heller ikke særlig sundt for kroppen at blive udsat for støj mere eller mindre konstant. Det gode er, at der også bliver arbejdet for at nedbringe den. Støjværn hjælper en del og det er noget, som Vestegnens politikere ikke er bange for at forhandle om penge til. Der er desuden opstået borgergrupper, som arbejder energisk for at nedbringe støjen og derved gøre vores område endnu mere attraktivt at bo i. Jeg håber på en fremtid uden alt for meget støj. Dog må de små fugle trods alt gerne blive ved med at pippe - jeg skal bare lige vænne mig til det meget tidlige tidspunkt.

arrow Livet på Vestegnen: Er du fan af hjemmearbejde?
21. april 2021 kl. 18:07 Opdateret: kl. 17:52
arrow Livet på Vestegnen: Jeg savner min hverdag
13. marts 2021 kl. 06:53 Opdateret: kl. 07:01
arrow Livet på Vestegnen: Hold kontakten
07. februar 2021 kl. 06:53 Opdateret: kl. 13:31
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?