22. oktober 2018
Kameraer fra politiets fotovogne flyttes til stærekasser med permanent fartkontrol. På Roskildevej i Albertslund skal der placeres to stærekasser.
gallery icon

Se billedserie

Kameraer fra politiets fotovogne flyttes til stærekasser med permanent fartkontrol. På Roskildevej i Albertslund skal der placeres to stærekasser.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stærekasser på Vestegnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stærekasser på Vestegnen
Vestegnen - 28. oktober 2017 kl. 07:20
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskildevej i Albertslund er et af de 11 steder rundt om i landet, som nu forsynes med permanent fartkontrol. Der skal opsættes to stærekasser - en i hver retning, hvor Roskildevej krydser Vallensbæk Torvevej og Roholmsvej.

arrow Læs også: Stærekasser på vej til Slagelse

Det er Vejdirektoratet, der har udvalgt de 11 steder, som nu skal have stærekasser. Det er sket ud fra blandt andet ulykkestal, hastighedsmålinger, trafikmængde og praktiske forhold på stedet. Udvælgelsen er sket i samarbejde med politi og kommune, blandt andet for at få den optimale effekt på trafiksikkerheden.

Vejdirektoratet har peget på, at Roskildevej i Albertslund er en vejstrækning, hvor der er behov for fartkontrol.

Den konservative transportordfører i Folketinget, Rasmus Jarlov, der er valgt i Københavns omegn, bakker op om stærekasserne.

»Stærekasserne giver en ekstrem effektiv fartkontrol, fordi de ikke er bemandet. De måler hastighed døgnet rundt, året rundt. Så man får en effektiv fartkontrol på de steder, hvor problemerne er,« siger Rasmus Jarlov.

Han erkender, at effekten er størst lige på det sted, hvor stærekassen er placeret, og mindre andre steder.

»Til gengæld er man sikker på at få en stor effekt lige ved stærekassen, og så tror jeg da også, at det vil få bilisterne til generelt at tænke over farten,« tilføjer Rasmus Jarlov.

Bilisterne på Roskildevej vil, inden de når stærekassen, blive mødt af et skilt, der fortæller om den permanente fartkontrol.

Til de 11 steder med stærekasser, skal der bruges 20 kameraer fra de eksisterende fotovogne. Man flytter simpelthen kameraerne fra fotovognene og til de stærekasser, der permanent placeres ved fx Roskildevej i Albertslund. Da der her skal bruges ét kamera i hver retning, ryger to fotovogne ud af drift.

På landsplan betyder det, at der bliver en snes færre fotovogne, men om det vil ramme antallet af fotovogne hos Vestegnens Politi, er der endnu ikke taget stilling til.

At fotovogne bliver »konverteret« til stærekasser, synes Rasmus Jarlov er godt.

»Der er ikke behov for så mange fotovogne, som politiet har i dag. Nu bliver fartkontrollen en kombination af stærekasser og fotovogne, og det synes jeg er det rigtige - og jeg så gerne endnu flere stærekasser,« siger Rasmus Jarlov.

Stærekasserne vil være klar til at måle fart i begyndelsen af næste år, og så er det planen, at pilotprojektet skal vurderes efter et år, med henblik på om det skal fortsætte eller udvides.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk