18. december 2018
Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spejderleder tiltalt for børnevoldtægter hædret af kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spejderleder tiltalt for børnevoldtægter hædret af kommune

Han blev hyldet for frivilligt arbejde i Brøndby. Nu er han anklaget for stribevis af voldtægter af småbørn.

Opdateret 13. marts 2018 kl. 15:49
Vestegnen - 13. marts 2018 kl. 13:46
Af Ritzau
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da en 47-årig pædagogmedhjælper ifølge anklagemyndigheden forgreb sig på børn på puslebordet og i soverummet i en institution i Albertslund Kommune i 2016, solede han sig i hæder fra en nabokommune, hvor han var spejderleder.

arrow Læs også: Tidligere pædagogmedhjælper: Jeg havde brug for at se børnene nøgne

11 børn blev ifølge anklagemyndigheden voldtaget af manden. Nogle flere gange. 13 andre børn blev angiveligt blufærdighedskrænket.

Mandens straffeattest var pletfri, og i nabokommunen var den nu anklagede mand nogle år forinden blevet hyldet. Af selveste den daværende borgmester.

Hyldesten kom i forbindelse med, at manden blev tildelt en kommunal hæder for sit frivillige arbejde som spejderleder.

Dengang fremhævede borgmesteren i sin hyldesttale, hvordan spejderlederen var så engageret, at han ofte hverken havde tid til at deltage i ledermøder og måltider.

Retten i Glostrup har valgt at beskytte spejderlederens identitet med et navneforbud. Derfor vil det næppe være lovligt at bringe yderligere oplysninger om, hvilken frivilligpris, hvilken borgmester og hvilket årstal der er tale om.

Ifølge sagens anklageskrift havde pædagogmedhjælperen i rollen som spejderleder allerede længe inden prismodtagelsen begået pædofil voldtægt og blufærdighedskrænkelse.

Tilbage i perioden 2002-2004 skulle manden på en spejderlejr og i en spejderhytte i Brøndby have henholdsvis voldtaget og blufærdighedskrænket et spejderbarn, som på det tidspunkt var mellem otte og ti år gammelt.

Selv om den sag er gammel, er det først i forbindelse med efterforskning af den aktuelle sag, at der er blevet rejst tiltale.

Der er ifølge anklageskriftet tale om voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje af barn under 12 år. Det skete, mens barnet sov.

Det er samme voldtægtsbestemmelse, som optræder i forbindelse med en række af de overgreb, som pædagogmedhjælperen ifølge anklagemyndigheden begik på en institution i Albertslund Kommune.

Derudover er manden tiltalt for en stribe blufærdighedskrænkelser mod 13 børn i institutionen.

Både voldtægter og blufærdighedskrænkelser foregik blandt andet i institutionens puslerum i forbindelse med bleskift og i soverummet, når børnene sov.

Det var en anmeldelse om et overgreb på en spejdertur, som førte politiet på sporet af manden. Hos ham fandt man tusindvis af billeder og film. Børneporno.

Blandt andet var der i materialet billeder af de overgreb, som manden ifølge anklagemyndigheden begik i daginstitutionen og mod spejderne.

arrow Voldtægtsanklaget pædagogmedhjælper erkender næsten alt
14. marts 2018 kl. 13:58 Opdateret: kl. 14:00
arrow Voldtægter på institution koster leder jobbet
14. marts 2018 kl. 09:40 Opdateret: kl. 09:42
arrow Anklage: Pædagogmedhjælper krænkede børn på puslebordet
12. marts 2018 kl. 13:26 Opdateret: kl. 16:37

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk