16. november 2019
Man kan finde store besparelser på huslejen, hvis man blot tager en S-togstur væk fra indre by, når man leder efter ny bolig. Foto: Thomas Olsen
Man kan finde store besparelser på huslejen, hvis man blot tager en S-togstur væk fra indre by, når man leder efter ny bolig. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sparetip til studerende: Flyt til Vestegnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sparetip til studerende: Flyt til Vestegnen
Vestegnen - 12. august 2019 kl. 18:26
Af Freja Czajkowski
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sommerferien slut, og studierne kalder. Det betyder boligjagt for en stor del af de nye studerende, som flytter hjemmefra eller flytter på grund af studiet.

Og hvis man kigger på huslejepriserne er der store beløb at spare, hvis man flytter ud til Vestegnen i stedet for at finde bolig i indre by.

Den private udlejningsportal Boligportal har sammenlignet priserne for lejligheder i København K med priserne i de forskellige kommuner på Vestegnen. Besparelserne er udregnet ud fra boligannoncer på hjemmesiden Boligportal.dk og er for en toværelseslejlighed på 50 kvadratmeter.

Ishøj, der ligger 21 minutter væk fra Nørreport i S-tog, er den kommune, hvor man sparer mest. Hele 3500 kroner ekstra kan man lade stå på kontoen, når huslejen bliver trukket den første hverdag i måneden sammenlignet med en lejlighed i indre København. Albertslund er næstbilligst med en besparelse på næsten 3000 kroner.

Med 17 minutter med S-tog til Nørreport er Rødovre med 1650 kroner om måneden derimod den kommune, hvor man sparer mindst. Lige efter kommer Greve, som med 27 minutter har den længste S-togstur til Nørreport. Her sparer man 1800 kroner.

Du kan se i faktaboksen, hvad den gennemsnitlige kvadratmeterpris er i din kommune baseret på boligannoncer på Boligportal.dk.

Besparelser på bolig
Alle priserne er basseret på boligannoncer på den private udlejningsportal Boligportal.

Kommune / Kvm-pris* / Besparelse ift. Kbh K**
Ishøj / 118 kr. / 3500 kr./md.
Albertslund / 129 kr. / 2950 kr./md.
Vallensbæk / 134 kr. / 2700 kr./md.
Hvidovre / 138 kr. / 2050 kr./md.
Glostrup / 141 kr. / 1900 kr./md.
Greve / 152 kr. / 1800 kr./md.
Rødovre / 146 kr. / 1650 kr./md.
Brøndby*** –- –-
København K 188 kr –-

Kilde: Boligportal

* Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for toværelses lejeboliger
** Udregnet for en 50 kvadratmeter toværelseslejlighed
*** Det har ikke været muligt at få data på Brøndby Kommune