24. oktober 2021
På billedet ses fra venstre: Adm. direktør Michael Hoff-Møller, lærling Frederik Hedetoft, tillidsmand & svend Carsten Berggrein, grundlægger og medejer Jesper Olsen,
indstiller og svend Jesper Svenningsen og bestyrelsesmedlem i 3F Roskilde Ole Holtse Olsen.
På billedet ses fra venstre: Adm. direktør Michael Hoff-Møller, lærling Frederik Hedetoft, tillidsmand & svend Carsten Berggrein, grundlægger og medejer Jesper Olsen, indstiller og svend Jesper Svenningsen og bestyrelsesmedlem i 3F Roskilde Ole Holtse Olsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Solrød-virksomhed hædret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Solrød-virksomhed hædret
Vestegnen - 16. september 2013 kl. 13:57

årets arbejdsplads: Tømrer- og snedkerfirmaet Egon Olsen & Søn fra Solrød har netop vundet 2. pladsen i konkurrencen om at blive Årets Arbejdsplads. Med hæderen fulgte også en kontakt belønning på 15.000 kr. til svendekassen.

Egon Olsen & Søn har stadig visionen om at blive Danmarks bedste og samtidig gøre sit for at bedre håndværksbranchens ry.

Virksomheden er grundlagt i 1923 og har til huse i Solrød. I dag er der 56 medarbejdere (41 i marken og 15 på kontor). Firmaets primære arbejdsområde er forsikringssager på det meste af Sjælland, og på kundelisten er også boligselskaber, erhvervsbyggeri og opgaver for private. I 2012 blev der afsluttet over 3000 sager. Firmaet vækster og er lige blevet Gazelle for 4. år i træk. Siden 2007 er antallet af ansatte firedoblet.

Medarbejdere indstiller

»Vi er rigtig stolte af vores 2. plads og synes der har været rigtig god stemning omkring hele forløbet. Under selve kåringen var der super god respons på vores virksomhed, blandt andet lagde dommerne vægt på vores høje antal lærlinge - og det at vi ved at fokusere på nicher indenfor vores fag, har vækstet trods krisen. Da vores navn blev nævnt måtte jeg lige synke en ekstra gang, da det er en stor anerkendelse af den kultur vi har forsøgt at oparbejde. Der er sket meget hos Egon Olsen & Søn de sidste par år og det vigtigste lige nu er at have armene oppe, men fødderne på jorden,« siger Michael Hoff-Møller, der er adm. direktør for Solrød-virksomheden.

Jesper Svenningsen er navnet på den svend, der indstillede Egon Olsen & Søn til konkurrencen.

»Jeg er rigtig glad for min arbejdsplads og er et stort smil over den 2. plads. Jeg synes vi har et værdigt grundlag at stille op med og det synes dommerne også, hvilket har givet bonus til svendekassen, men også et ordentligt skud motivation, der forhåbentligt kan mærkes i marken efterfølgende,« siger Jesper Svenningsen.

Med finalepladsen har konkurrencen enkelte dage sat virksomheden på den anden ende med diverse fotorapportager og interviews, men vigtigst af alt har konkurrencen bibragt refleksion over måden hvorpå der skal ledes fremadrettet,

Et forbillede

»Selvom man tænker på sine ansattes trivsel, kan man godt have fokus på kerneforretningen i virksomheden,« forklarer Lars-Christian Brask, bestyrelsesformand for Egon Olsen & Søn A/S, der netop har til opgave at få ledelsen op i helikopteren, så der konstant er balance i virksomheden.

»Med en 2. plads har vi et godt udgangspunkt for at vise ordentlighed og ambition i håndværksbranchen, hvilket også stiller større ledelsesmæssige krav. Vi skal fastholde den gode ånd, men samtidig sætte vores aftryk på en branche, som generelt har plads til forbedring på plejen af medarbejderne,« fortæller Lars-Christian Brask.

Det er 22. gang 3F kårer Årets Arbejdsplads. Konkurrencen startede med 50 virksomheder, og fire gik videre til finalen. Det enestående ved 3F's kåring er, at indstillingen kommer fra medarbejderne.

Til Fagbladet 3F siger tidligere forbundsformand Poul Erik Skov Christensen:

»Det er en konkurrence, som vi er meget stolte af. Vi får mulighed for at fremhæve nogle af de arbejdspladser, som vores medlemmer er rigtig glade for. Virksomheder, som kan være et forbillede for andre.«

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?