23. november 2020
Nu kan man stemme på de regionale kandidater til Danskernes Idrætspris 2020. DIF Soldaterprojekt fra Brøndby er et af de tre projekter, man kan stemme på her i regionen. Foto: Lars Møller
Nu kan man stemme på de regionale kandidater til Danskernes Idrætspris 2020. DIF Soldaterprojekt fra Brøndby er et af de tre projekter, man kan stemme på her i regionen. Foto: Lars Møller
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Soldaterprojekt for veteraner er nomineret til idrætspris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Soldaterprojekt for veteraner er nomineret til idrætspris
Vestegnen - 29. oktober 2020 kl. 10:07

Tre kandidater er blevet udvalgt til at gå videre i kampen om at modtage Danskernes Idrætspris. DIF Soldaterprojekt i Brøndby er en af de tre, som man nu kan stemme på.

Danskernes Idrætspris gives til det projekt, der på inspirerende vis er med til at styrke, udvikle eller nytænke foreningsidrætten i Danmark.

Prisen er præsenteret af e-Boks i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DR P4. Vinderen modtager Danskernes Idrætspris ved DR's show SPORT 2020. Det vindende projekt modtager desuden 100.000 kr., der skal bruges til at styrke initiativet yderligere.

En masse projekter er blevet indstillet og nu har det københavnske dommerpanel blandt andet sendt DIF Soldaterprojekt fra Brøndby videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris. DIF Soldaterprojekt som hører hjemme i Brøndby Kommune er et initiativ, der ved hjælp af idræt hjælper både fysisk og psykisk skadede soldaterveteraner videre i tilværelsen.

- Her drejer det sig om mænd og kvinder, der har ofret sig for fædrelandet. Soldaterne kommer tilbage fra krigslignende indsatser med ar på både krop og sjæl og forsøger at genfinde fodfæstet. En problematik som ikke blev taget ret alvorligt i begyndelsen, men som DIF Soldaterprojekt har været med til at ændre opfattelsen af. Projektet viser vej til både fællesskab og kammeratskab, siger journalist John Broby fra DR P4 København.

De to andre projekter, der er udvalgt af dommerne er:

Copenhagen Tomahawks Women fra Københavns Kommune. Holdet er det første etablerede kvindehold indenfor amerikansk fodbold i Danmark.

Også Street under Buen fra Frederiksberg Kommune er med i opløbet. Her er flere små aktører gået sammen om at dyrke og arrangere idræt under Bispeengbuen i København

Danskerne skal nu afgøre, hvilket af de tre hovedstadsinitiativer, der skal gå videre. Der er i dag åbnet for afstemning på hjemmesiden www.danskernesidraetspris.dk, og frem til den 13. november kan der stemmes på de tre udvalgte kandidater.

P4 har udvalgt tre kandidater i alle deres otte distrikter og når de regionale vindere er fundet, bliver der sat en ny afstemningsrunde i gang, hvor de tre endelige finalister skal findes.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?