18. maj 2021
En 22-årig mand fra Rødovre er her i Retten i Glostrup blevet dømt for snyd med coronastøtte til virksomheder. Han overvejer at anke dommen.
En 22-årig mand fra Rødovre er her i Retten i Glostrup blevet dømt for snyd med coronastøtte til virksomheder. Han overvejer at anke dommen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Snød med coronastøtte: Her er dommen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snød med coronastøtte: Her er dommen
Vestegnen - 20. april 2021 kl. 15:18
Af Peter Erlitz

En 22-årig hidtil ustraffet direktør fra Rødovre er netop idømt et års ubetinget fængsel og en tillægsbøde på 300.000 kroner for at bedrage Erhvervsstyrelsen for 105.000 kroner i lønkompensation til fire ansatte.

Det oplyser Vestegnens Politi.

Den 22-årige mand har taget betænkningstid med hensyn til en eventuel anke af dommen, der er faldet ved Retten i Glostrup.

Han søgte om løn til fire ansatte, som enten ikke var ansat eller ikke fik løn, i april 2020, men Erhvervsstyrelsen fattede mistanke, udbetalte intet og anmeldte sagen til politiet i september.

- Sagen har været hasteberammet, for retssystemet har fokus på svindel, hvor nogen uberettiget søger staten om penge, som er tiltænkt nødlidende virksomheder under corona-epidemien, siger specialanklager Britt Janni Thagaard-Hansen, der førte sagen for anklagemyndigheden ved Vestegnens Politi.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?