25. august 2019
Med Nadia fra 4. klasse forrest gik elever fra Esajasskolen i Hvidovre Lucia-optog på Hvidovre Hospital.
gallery icon

Se billedserie

Med Nadia fra 4. klasse forrest gik elever fra Esajasskolen i Hvidovre Lucia-optog på Hvidovre Hospital.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smuk billedserie og video: Åh, hvor er de søde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smuk billedserie og video: Åh, hvor er de søde
Vestegnen - 13. december 2018 kl. 14:20
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det ellers skarpe lys på afdelingerne blev slukket for at skabe den optimale stemning, da der torsdag blev gået Lucia-optog på Hvidovre Hospital.

Elever fra Esajasskolen i Hvidovre bar lyset frem - både i vandrehallen på Hvidovre Hospital, og inden for i en række sengeafdelinger.

For mange patienter var Lucia-optoget og den smukke sang et glædeligt afbræk fra hospitalshverdagen. Der blev taget billeder og videoer - og nogle blev så rørt, at de fik en tåre i øjenkrogen.

Det er en tradition, at elever fra Esajasskolens store kor - hvor eleverne går i 4.-9. klasse - går Lucia-optog på Hvidovre Hospital, og mange af eleverne har været med flere gange. Der bliver dog øvet grundigt i nogle uger op Lucia-optoget.

Luciadag er altid den 13. december. Luciadag er oprindeligt en fest for den katolske helgen Santa Lucia, hvis navn betyder lys.

I Danmark er Lucia-traditionen med dens lys og sang blevet en del af adventstiden, og hvert år går børn Lucia-optog i skoler, børnehaver, kirker, på plejehjem og altså også på Hvidovre Hospital.