15. april 2021
Corona
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smittetal stiger: Må lukke skoler i hel kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smittetal stiger: Må lukke skoler i hel kommune
Vestegnen - 05. april 2021 kl. 15:32
Af Peter Erlitz

Skoleleverne i Rødovre kommer ikke som forventet tilbage i skole og skolefritidsordninger efter påskeferien.

Smittetallet i Rødovre er nu steget så meget, at skolerne må lukke. Det samme er tilfældet i Albertslund, hvor skolerne også er blevet lukket i den kommende uge.

I forvejen var skoler i blandt andet Ishøj, Brøndby, Vallensbæk og Høje-Taastrup lukket ned i den kommende uge.

Styrelsen for Patientsikkerhed har mandag informeret Rødovre Kommune om beslutningen, fordi incidenstallet har passeret 200. Eleverne får i stedet fjernundervisning.

- Vi har længe ligget flot, selvom smittetallene i kommunerne omkring os har været meget høje. Vi har været gode til at passe godt på hinanden i Rødovre. Men efter genåbningen er smittetallene også steget hos os, og det er gået hurtigt inden for de seneste dage. Jeg vil opfordre alle borgere til at være ekstra opmærksomme. Lad os passe godt på os selv og hinanden, siger borgmester Britt Jensen.

Hun opfordrer til, at alle følger retningslinjerne med afstand, sprit, løbende test og overholdelse af forsamlingsforbuddet.

Kommunen igangsætter nu en ekstraordinær informationsindsats om smitteforebyggelse i samarbejde med Sundhedsstyrelsen.

Forældrene får direkte besked om lukning af skoler og fritidsordninger via Aula.

- Det er synd for børnene, at de ikke kan komme i skole. Det gælder ikke mindst de store elever, som har været væk fra skolen i mange uger, og som havde glædet sig til at se kammeraterne. Men der er desværre ingen vej udenom. Vi bliver nødt til at få smitten ned igen, så det bliver trygt og sikkert for alle at komme tilbage i skole, siger borgmester Britt Jensen.

Så mange er smittet

Mandagens tal fra sundhedsmyndighederne viser, at incidenstallet i Rødovre nu er på 207. Incidenstallet angiver antallet af smittede per 100.000 indbyggere over den seneste uge.

Incidenstallet i udvalgte kommuner på Vestegnen var mandag sådan - i parentes er placeringen på den landsdækkende liste over incidenstal:

  • Ishøj: 411 (1)
  • Høje-Taastrup: 241 (3)
  • Albertslund: 213 (4)
  • Rødovre: 207 (5)
  • Brøndby: 203 (6)
  • Glostrup: 173 (7)
  • Vallensbæk: 133 (13)
  • Hvidovre: 114 (17)

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?