19. januar 2021
Det har været en succes at tilbyde indlagte børn en tivolitur og derfor fortsætter tilbuddet. PR-foto
Det har været en succes at tilbyde indlagte børn en tivolitur og derfor fortsætter tilbuddet. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Små patienter kan stadig få en tivolitur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Små patienter kan stadig få en tivolitur
Vestegnen - 29. november 2020 kl. 06:43

Hospitalssenge, kitler og stetoskoper erstattes af rutsjebaneture, candyfloss og kulørte lamper. I hvert fald, hvis du er barn mellem 5-13 år og bliver indlagt på ét af Region Hovedstadens hospitaler. Sådan har det været det sidste år, og sådan bliver det ved med at være. Tivoli og Region Hovedstaden har netop forlænget den fælles aftale om at Tivoli donerer entre og turpas til barnet og entre til en medfølgende voksen efter endt indlæggelse.

For når man som barn er indlagt på hospitalet, kan tiden nemt føles lang, og derfor glæder det regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), at der fortsat er udsigt til kilden i maven og en hyggelig Tivoli-tur:

- Vi har et særligt ansvar for at tage os af vores børn, og for dem kan en indlæggelse ofte føles som en voldsom og måske ubehagelig oplevelse. Derfor er det vigtigt, at børnene og deres familier møder et menneskeligt sundhedsvæsen, hvor der er overskud til at vise omsorg og indgyde håb. Jeg er rigtig glad for, at aftalen med Tivoli nu gøres permanent, så vi fortsat kan tilbyde børnene og deres familier noget rart at se frem til på den anden side af sygdomsforløbet, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen.

Tivoli tilbyder entré og turpas til børn mellem 5 og 13 år, der har været indlagt mindst én nat. Et barn kan kun få udleveret et turpas én gang årligt. Der følger også entré med til en medfølgende voksen.

Hver dag bliver gennemsnitligt ca. 50 børn i alderen 5-13 år indlagt på et af Region Hovedstadens hospitaler.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?