11. december 2017
»Tiden flyver« er titlen på dette værk af Marianne Tummler.
gallery icon

Se billedserie

»Tiden flyver« er titlen på dette værk af Marianne Tummler.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skrot er godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skrot er godt
Vestegnen - 14. februar 2017 kl. 09:19
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Skrot er godt - Skrot er flot - Skrot er megahot.«

Sådan siger kunstneren Irene Rosenkrantz i forbindelse med den aktuelle udstilling i Portalens galleri i Greve, hvor hun præsenterer sine arbejder sammen med kunstneren Marianne Tümmler.

Irene Rosenkrantz er tilsyneladende en hyppig gæst på diverse skrotpladser, hvor hun finder ting der for andre synes ganske ubrugelige, og omdanner dem med stor kunstnerisk sans og snilde, samt en god portion smedeværktøj, til skulpturer og smykker, hvor hun giver liv til et væld af fabeldyr og andre sære væsner, dels udsprunget af egen fantasi, dels inspireret af ældgamle kulturers udtryksformer.

Og det hele gerne med et glimt i øjet - eller er det en troldsplint?

Marianne Tümmler nøjes ikke med den lokale skrotplads, for at samle materiale. Hun er også til stadighed på jagt i rodekasser med alskens tilsyneladende ubrugelige »dimser« og aflagt ubegribeligt elektronik.

Og alt det kommer der ikke blot spændende værker ud af - men navnlig en dybt humoristisk billeverden ud af.

To spændskiver, rammen omkring et nøglehul, en elektronisk dims, eller andet, bliver mellem fingrene på kunstneren til levende væsner med selvstændige og dybt originale personligheder - og kunstnerens egne tilføjede korte titler lægger så en ekstra dimension til den fuldstændig genialt humoristiske oplevelse der bliver beskueren til del. Men kunstneren er ikke blot ude på at underholde - der smutter en del, dybt personlige holdninger med i farten.

Marianne Tümmler er for øvrigt også maler og desuden en særdeles fornem repræsentant for den, til tider lidt forkætrede eller helt oversete naivistiske kunst - kunsten der formår at gøre poesi og livsglæde til næsten håndgribelige størrelser - samtidig med, at det bliver både eventyrligt og jordnært og vildt humoristisk.

Oplevelserne kommer til at stå i kø, når de to kunstnere præsenterer deres værker i Portalens galleri frem til den 26. februar.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk