26. marts 2019
Uglegårdsskolen i Solrød Strand havde 45 års fødselsdag den 15. august 2018. Foto: Solrød Kommune
gallery icon

Se billedserie

Uglegårdsskolen i Solrød Strand havde 45 års fødselsdag den 15. august 2018. Foto: Solrød Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skole fejrede 45 års fødselsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole fejrede 45 års fødselsdag
Vestegnen - 15. august 2018 kl. 13:49
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var både fødselsdagssang, kagebord og masser af flag og lykønskninger, da Solrød Strands folkeskole, Uglegårdsskolen, fejrede 45 års fødselsdag.

- Skolen har fødselsdag, og det har den jo, og det er i dag, gjaldede det langs med Uglegårdsskolens karakteristiske kanal, da 1250 elever onsdag den 15. august havde taget opstilling for at fejre deres skoles 45 års fødselsdag med sang og flag.

Og ganske som det hører sig til ved fødselsdage, var der efter sangen fødselsdagskage til de mange elever, som afsluttede fejringen med at placere deres flag med små, personlige fødselsdagshilsner i vejsiden langs med skolen.

Flere af flagene havde en hilsen, hvor der stod »Uglegårdsskolen, jeg elsker dig«, og den karakteristiske skole fra 1970'erne er da også noget helt unikt, fortæller afdelingsleder Neel Andersen.

- Uglegårdsskolen er faktisk på grund af sin særlige arkitektur fredet og står udstillet som model på museet »The Museum Of Modern Art« i New York. Og skolen er stadig præget af den rummelige 70'er pædagogik med en flad struktur, som den i sin tid blev bygge op om. Her er plads til alle - også dem som er lidt skæve og besværlige, siger Neel Andersen.

Selvom skolen i dag med sine 1250 elever rummer væsentlig flere børn end tidligere, er det ikke noget, der påvirker den særlige »ugle-ånd«.

- Vi hører altid fra både elever og forældre, at her er en ro, selvom skolen er stor, og vi er mange elever, siger Neel Andersen, og fortæller at Uglegårdsskolen i sine 45 år kun har haft tre skoleledere.

- Uglegårdsskolen er ikke et sted, man har lyst til at forlade, siger hun.