21. september 2019
Den første etape af plejehjemmet Ørbygård i Rødovre er færdig og taget i brug.
Den første etape af plejehjemmet Ørbygård i Rødovre er færdig og taget i brug.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skjult kælder: Plejeboliger forsinket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skjult kælder: Plejeboliger forsinket
Vestegnen - 15. april 2019 kl. 14:37
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En række uforudsete hændelser forsinker ombygningen af plejehjemmet Ørbygård i Rødovre.

En af årsagerne er en skjul kælder under den gamle bygning. En anden årsag er et højspændingskabel, der ikke var med på tegningerne, og som var placeret, hvor fundamentet for facaden til den nye indgangsbygning skulle etableres. Det krævede et nyt stykke højspændingskabel udført under bygningen.

De første 34 pladser på det nye plejehjem Ørbygård er allerede taget i brug. De sidste af de i alt 82 pladser skulle efter den oprindelige plan være taget i brug i efteråret 2019, men det bliver nu udskudt til januar 2020.

- Det er rigtigt ærgerligt, at der undervejs i byggeriet er opstået flere tekniske komplikationer, som forsinker byggeriet og gør det dyrere end planlagt. Vi gør alt, hvad vi kan, for at få de sidste plejeboliger klar. Det bliver moderne plejeboliger med bedre faciliteter end før, siger social- og sundhedsdirektør i Rødovre Kommune, Henrik Abildtrup.

Forsinkelserne betyder, at Rødovre Kommune i en periode vil være ekstra presset på plejehjemspladser. Når de nye pladser står klar, har kommunen den nødvendige kapacitet i mange år frem.

Forsinkelserne betyder også, at haveanlægget og forpladsen med parkeringsplads først bliver gjort færdigt efter indflytningen.

Budgettet for ombygningen af Ørbygård var oprindeligt 210,7 millioner kroner. Det bliver nu 10,1 millioner kroner dyrere på grund af forsinkelserne.

Efter moderniseringen vil der være i alt 82 plejeboliger med 64 et-rumsboliger og 18 to-rumsboliger. De nye boliger vil have bedre faciliteter for de ældre, blandt andet større badeværelser og terrasser ved fællesrummene.