28. november 2020
Letbanestation Glostrup Ejby skal være prototype. Arbejdet går snart i gang.
Letbanestation Glostrup Ejby skal være prototype. Arbejdet går snart i gang.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal være prototype: Gør klar til letbanestation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal være prototype: Gør klar til letbanestation
Vestegnen - 27. oktober 2020 kl. 06:37

Hovedstadens Letbane går nu i gang med at forberede byggeriet af den kommende letbanestation Glostrup Ejby på den østlige side af Nordre Ringvej ud for Ejbydalsvej.

Letbanestationen Glostrup Ejby bliver delvist bygget allerede nu, da den skal fungere som en prototype af en kommende letbanestation. Der bygges i første omgang kun den ene perron på stationen, hvor Hovedstadens Letbane vil teste og tilpasse stationens funktionalitet og tilgængelighed frem mod, at man skal etablere de øvrige 28 stationer på letbanens strækning.

I starten af november går man i gang med at grave ud, og derefter støbes stationsfundamenterne i beton. Når perronens fundament er klar, bliver stationen bygget op med alle letbaneperronens elementer såsom et mindre halvtag, trafikværn, bænke, lys, håndlister, infostander, passagerinformation og overgange mellem perron og terræn.

Letbaneperronen forventes at stå klar i foråret 2021. Når perronen er etableret, fortsætter man med selve anlægsarbejdet på letbanens kommende strækning på Nordre Ringvej mellem Jyllingevej og Ejby Industrivej.

Byggeriet af letbanestationen bliver som udgangspunkt udført på hverdage mellem kl. 7.00-18.00. Der kan dog være tilfælde, hvor arbejdet fortsætter til kl. 22.00.

Trafikken omkring arbejdsområdet vil være påvirket af indsnævrede vejbaner med kun ét spor i nordgående retning, så trafikanterne skal holde øje med skiltningen i området.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?