15. juni 2021
Hovedstadens Beredskab skal måske rykke ud fra et andet sted i fremtiden. Foto: Presse-fotos.dk
Hovedstadens Beredskab skal måske rykke ud fra et andet sted i fremtiden. Foto: Presse-fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal Glostrup have ny brandstation?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal Glostrup have ny brandstation?
Vestegnen - 27. juni 2020 kl. 07:11
Af Peter Erlitz

Hovedstadens Beredskab skal have en plan, hvis det ender med, at Glostrup Kommune opsiger lejeaftalen på den nuværende brandstation på Bryggergårdsvej i det centrale Glostrup.

Det hele handler om, at Glostrup Kommune, i forbindelse med et kommende byudviklingsprojekt, måske opsiger Hovedstadens Beredskabs lejemål.

Nu skal en arbejdsgruppe med kommunaldirektørerne fra Glostrup, Albertslund, Brøndby, Hvidovre og København, samt direktøren for Hovedstadens Beredskab, se på mulige løsninger, hvis Hovedstadens Beredskab må rykke ud af brandstationen. Formand for arbejdsgruppen er Glostrups kommunaldirektør, Maj Buch. Det handler både om økonomi og placering af en eventuel ny brandstation.

Brandstationen på Bryggergårdsvej i Glostrup blev indviet i 1949. I begyndelsen var der tale om et kommunalt brandvæsen, men siden samarbejdede man med Brøndby og Albertslund om brandslukning. I 1974 kom også Hvidovre og Rødovre med i samarbejdet, og navnet blev ændret til Vestegnens Brandvæsen.

For få år siden indgik Vestegnens Brandvæsen så i det store, nye Hovedstadens Beredskab, der foruden de fem Vestegns-kommuner også omfatter København, Frederiksberg og Dragør.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?