17. oktober 2018
Andreas går til daglig på Sydkysten Gymnasium hhx på innovationslinjen.
gallery icon

Se billedserie

Andreas går til daglig på Sydkysten Gymnasium hhx på innovationslinjen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Selvstændig som 17-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvstændig som 17-årig
Vestegnen - 10. november 2017 kl. 15:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alder er ingen hindring, når man vil være sin egen chef. Men det var det alligevel lige ved at blive, for da Andreas Kjøller fra Ishøj skulle have et CVR-nummer til sin virksomhed, fik han afslag. For han var blot 16 år. Afslaget tog ikke højde for, at han faktisk allerede havde fire års erfaring i at drive sin egen virksomhed.

Andreas Kjøller fra Ishøj er en aktiv og driftig ung mand på 17 år. Som 13-årig kunne han ikke finde et fritidsjob på grund af sin unge alder. Så købte han en startpakke som bolsje-koger og skabte sit eget lille firma med 50-70 forskellige smagsvarianter på de økologiske bolsjer. Bolsjerne solgte han gennem lokale butikker.

I dag er Andreas i gang med at udvikle på en version 2.0 i bolsjeproduktionen og er ved at finde ud af, hvordan en større produktion skal sælges. Senest har han været på inspirationstur til blandt andet fødevaremessen »Madens Skueplads«, som er et engrosfødevaremarked og blev samtidig koblet til Cph Food Space, der er et innovativt sted for udvikling af nye nordiske fødevarevirksomheder placeret i Kødbyen.

Andreas går til daglig på Sydkysten Gymnasium hhx på innovationslinjen og samtidig planlægger han, hvordan han skal sikre sig nye kunder og præsentere sine kommende produkter bedst muligt samt lave nye og spændende smagsvarianter.

Flere bump på vejen
Andreas Kjøller kontaktede Ishøj Kommunes iværksætterhus »IværksætterIshøj« første gang kort tid efter, det var åbnet i 2015, da han havde brug for råd og vejledning om at blive mere professionel i sin markedsføring.

Her fik han en god snak med iværksættersætterkonsulent Gitte Grahndin, der gav ham sparring og nye ideer. Han drev på dette tidspunkt sit firma som en hobbyvirksomhed. I løbet af 2016 kom der mere gang i produktionen af de økologiske bolsjer, og Andreas fik behov for at købe råvarer ind i større mængder og samtidig sælge til engroskunder. Dette krævede, at det lille firma fik et CVR-nummer.

Når man er mellem 15 og 18 år og vil starte virksomhed, skal ens forældre sende en ansøgning til Statsforvaltningen.

Andreas henvendte sig igen til IværksætterIshøj og fik vejledning i at få sat en velargumenteret ansøgning sammen. Ansøgningen blev sendt af sted i slutningen af 2016, men der gik ikke lang tid, før der lå et afslag.

Nye argumenter blev fundet frem, Andreas' folkeskole gav en udtalelse om hans fine evner til at koncentrere sig både om skoleopgaver og arbejdet med sin egen virksomhed. Afslag nummer to kom desværre hurtigt. Selv med en fornyet og forbedret ansøgning, kom der også et afslag nummer tre.

Det fik Andreas til at klage over beslutningen, og han sendte en skriftlig klage til Civilstyrelsen. Endelig skete der noget. Efter næsten to års kamp lykkedes det Andreas i en alder af 17 år at blive registreret som selvstændig erhvervsdrivende.

Unge med iværksætterlyst
I Ishøj er Andreas ikke den eneste under 18 år, der har ønsket og ikke mindst har behovet for at registrere sig med CVR-nummer.

Dette forklarer iværksætterkonsulent Gitte Grahndin og uddyber:

»Faktisk har vi indenfor de seneste to år sendt to andre ansøgninger af sted til Statsforvaltningen. Dog med samme nedslående resultat som Andreas fik. Heldigvis er de unge meget energiske. Jeg vejleder alle, der går med drømmen om at blive selvstændige, og sammen finder vi ud af, hvordan de forbereder sig bedst muligt.«

IværksætterIshøj er Ishøj Kommunes iværksætterhus, hvor det er helt gratis at søge om vejledning. Her afholdes ofte kurser og arrangementer, og en gang om måneden er der aftenåbent, så alle har mulighed for at komme forbi.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk