4. august 2021
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seks gavmilde gerninger du kan gøre for andre i julen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seks gavmilde gerninger du kan gøre for andre i julen
Vestegnen - 11. december 2019 kl. 19:31
Af Freja Czajkowski

December er for mange en dejlig tid, hvor hygge med sine nærmeste er i fokus. Men det er ikke alle, som har de sammen midler og muligheder, og det kommer særligt til udtryk i julen.

Men hvad enten du har en skilling eller måske noget brugt legetøj tilovers, kan du være med til at skabe en god jul for andre. Herunder er en liste med seks ideer. Listen er langt fra udtømmelig, men den kan give inspiration til, hvad man kan gøre for andre til hjerternes fest.

1. Ønsketræet

I Rødovre Centrum og Glostrup Shoppingcenter står der et juletræ fyldt med ønsker. Bag ønskerne gemmer der sig børn fra familier med begrænsede midler eller som bor på børnehjem. Man kan vælge et ønske fra træet og få et barns ønske det til at gå opfyldelse. Man køber selv gaven og leverer den ind det anviste sted i centrene. Så skal julemanden nok få gaverne ud til børnene.

I Rødovre Centrum står træet ved informationen i Kolonnaden og man kan købe gaver til børnene frem til 16. december. I Glostrup kan man opfylde ønsker fra ønsketræet frem til den 13. december.

Begge ønsketræer er et samarbejde med Glostrup Vestegnens Rotary Klub.

Du kan læse om træet i Rødovre Centrum her og Glostrup Shoppingcenter her.

2. Åben dit hjem i julen

Det er ikke alle, som har nogen at holde jul med. På hjemmesiden www.boblberg.dk/julevenner kan man melde sig som julevært, hvis man har lyst til at åbne døren og møde nye mennesker. Man kan beskrive, hvilken slags jul man holder og skrive, hvor mange gæster der er plads til.

Initiativet er et samarbejde mellem Boblberg, som er en hjemmeside, hvor man hele året kan skabe kontakt til andre, og Røde Kors.

3. Doner legetøj i Ikea

Hvis man alligevel er i Ikea i Taastrup for at købe en julegave eller ekstra tallerkener til julebordet, kan man købe et tøjdyr med, og donere det til Familiens Hus i Taastrup.

Du kan læse mere om initiativer her.

4. Doner legetøj eller tøj via Facebook

På Facebook finder der flere grupper, som formidler gaver fra en familie til en anden. Så har du noget legetøj og tøj til overs, kan det skabe glæde hos andre. Du kan blandt andet give julehjælp her.

Foreningen Vi-gør.dk, som blandt andet holder juleaften for børnefamilier, som ikke selv har råd, har i samme stil en Facebook gruppe, hvor man kan tilbyde tøj, møbler og legetøj, som man ikke selv har brug for.

5. Julemærker

Siden 1904 har man hvert år kunnet købe Julemærket og støtte udsatte børn i Danmark. Selvom vi sender færre og færre breve, kan man stadig købe Julemærket, som hvert år har et nyt design.

Julemærket kan købes online, men findes også i butikker som Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, Meny, Spar, Bilka, Føtex, Bog & Ide, Arnold Busck, Kop & Kande og på posthuse.

6. Støt med penge

Det er også altid muligt at støtte med en skilling. Om det er 50 kroner eller 500, alt hjælper i en tid, hvor alle ikke har råd til at holde jul. Her er nogle af de organisationer, som sørger for julehjælp.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?