16. juni 2021
Phie Ambos film Songs from the Soil vises på Arken onsdag den 19. maj.. Foto: Anastasija Kiake
gallery icon

Se billedserie

Phie Ambos film Songs from the Soil vises på Arken onsdag den 19. maj.. Foto: Anastasija Kiake
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se filmen og mød instruktøren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se filmen og mød instruktøren
Vestegnen - 13. maj 2021 kl. 09:23

Arken inviterer til filmvisning og samtale onsdag den 19. maj kl. 17.30-18.30.

Her kan man få et eksklusivt indblik i filminstruktøren Phie Ambos stemningsfulde film Songs from the Soil, når Phie Ambo gæster Arken til en filmvisning og samtale i anledning af museets aktuelle særudstilling Baron Rosenkrantz - Farvernes mystik.

Sneglehus og andemad

I filmen Songs from the Soil fra 2014 viser Phie Ambo en anden side af naturen, som måske normalt ikke får vores opmærksomhed - et gult og sort sneglehus, en orange spejling i søen op mod irgrøn andemad, en rød regnorm, der strækker sig ud af den sorte jord. Med sin sanselige gengivelse af naturen og dens farver trækker filmen tråde til den tyske forfatter og farveteoretiker Johann Wolfgang von Goethe, den østrigske tænker Rudolf Steiner og ikke mindst den danske maler og baron Arild Rosenkrantz.

Tidligere museumsinspektør på Arken og kurator på Rosenkrantz-udstillingen Lisa Sjølander Andresen går i samtale med Phie Ambo om Songs from the Soil. Det er gratis at deltage for gæster med entré til museet, men billetreservation er nødvendig via arken.dk/kalender. Filmen varer 40 minutter og vises før samtalen.

Overset kunstner

Særudstillingen Baron Rosenkrantz - Farvernes mystik fortæller historien om den oversete danske kunstner baron Arild Rosenkrantz. Han blev anerkendt for sine storslåede glasmosaikker og gådefulde malerier i udlandet, men var i Danmark en fremmed fugl.

Baron Rosenkrantz - Farvernes mystik kan opleves på Arken til og med den 30. maj.

Bemærk, at der er krav om brug af mundbind eller visir samt fremvisning af gyldigt coronapas og ID, når du besøger Arken.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?